Nieuws

Microsoft scheidt Teams van Office wereldwijd

© Unsplash
Teams wordt vanaf vandaag wereldwijd als zelfstandige app aangeboden, los van het Office-pakket. In Europa was dit al een tijdje zo.

Microsoft heeft besloten Teams wereldwijd als een zelfstandige app te introduceren, los van Office 365. Mogelijk is dit als reactie op een lopend antitrustonderzoek in de Europese Unie, zo meldt Reuters vandaag. Microsoft wil zo duidelijkheid bieden aan zijn klanten door wereldwijd hetzelfde aanbod aan te bieden.

Het bedrijf kondigt deze verandering aan in een blogpost. Klanten kunnen hun huidige bundel met Teams, Office en andere producten behouden of veranderen van abonnement, mogelijk zonder Teams. Voor nieuwe gebruikers zal Teams als zelfstandige app $5,25 kosten voor de Enterprise-versie, terwijl Office-pakketten zonder Teams variëren van $7,75 tot $54,75.

Europese Unie mengt zich

In de EU was Teams al langer gescheiden van het Office-pakket. De Europese Commissie begon te onderzoeken of de bundeling in strijd was met haar mededingingsregels. Dit onderzoek volgde op een klacht rond concurrentie uit 2020 van Slack, toen Teams enorme groei doormaakte te midden van de coronapandemie. Vergelijkbare rechtszaken lopen ook in de VS. Microsoft loopt dus risico dat ze aangeklaagd worden voor een overtreding, en wil dit voorkomen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business