Apple AirPods Lite verschijnen later dit jaar

Apple AirPods Lite
© Unsplash/Dagny Reese
Apple wil naar verluidt later dit jaar AirPods Lite uitbrengen. De Lite-versie moet helpen het AirPods-segment uit het slob te trekken.

Apple verkoopt momenteel vier AirPods-modellen: de tweede en derde generatie AirPods, de AirPods Pro en de AirPods Max. Later dit jaar zou het assortiment worden uitgebreid met een Lite-versie, die de prijs van de AirPods-reeks moet drukken. Momenteel kost het goedkoopste paar draadloze oortjes van Apple nog 149 euro. De prijs van de Lite-versie zou dalen naar 99 dollar, zo voorspelde Apple-analist Ming-Chi Kuo eerder. Over een exacte releasedatum deed Kuo echter geen uitspraken.

AirPods Lite in tweede helft van 2024

Jeff Pu, eveneens Apple-analist, heeft zich hier maandag wel over uitgelaten. In een rapportage voor investeerders schrijft Pu dat de “AirPods Lite” in de tweede helft van het jaar verschijnen. Details over het goedkoopste AirPods-model kan Pu niet noemen. Wel staat volgens de analist vast dat de Lite in de tweede jaarhelft zal zorgen voor een toename in de AirPods-verkopen.

Desondanks verwacht de analist dat Apple dit jaar minder draadloze hoofdtelefoons verkoopt. Over heel 2024 zal de daling uitkomen op 4% jaar-op-jaar (YoY), schat Pu. Met name bestaande modellen van de AirPods-lijn zijn minder in trek. Niet alleen de komst van een Lite-model moet dit verhelpen – Apple zou ook werken aan de vierde generatie AirPods. Ook daarvan wordt verwacht dat ze later dit jaar verschijnen. De prijs van die AirPods zal mogelijk eerder overeenkomen met die van de AirPods 3, die momenteel 209 euro kosten.

Nieuw op de AirPods 4 is volgens eerdere geruchten ondersteuning voor ANC, een Find My-luidspreker en usb-c-aansluitingen voor alle varianten. Vermoedelijk komen we die aansluiting ook tegen op de Lite.

Nieuwe AirPods Max

Eerder werd ook voorspeld dat er gewerkt wordt aan nieuwe AirPods Max. De focus ligt op verbeterde audio- en ANC-kwaliteit. Hiervoor zou de hoofdtelefoon nieuwe chips krijgen. Ook het ontwerp zou licht worden aangepast.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business