Nieuws

DALL-E krijgt integratie met ChatGPT

OpenAI Dall-e logo
© OpenAI
DALL-E 3.0 verbetert de beeldvorming door samenwerking met ChatGPT en biedt stijlsuggesties voor meer gebruikersgemak.

DALL-E, de beeldengenerator van OpenAI, krijgt vandaag een paar upgrades die helpen bij het vormgeven van afbeeldingen. Dat werd bekendgemaakt op X. Deze nieuwe ontwikkelingen zijn een stap voorwaarts in het streven naar meer gebruiksvriendelijkheid en functionaliteit van de AI-tool.

De beeldbewerkingstool werkt nu beter samen met ChatGPT, zowel op het web als op iOS en Android. Nu kan je blijven doorwerken op bepaalde afbeeldingen, wanneer ze nog niet helemaal zijn wat je wil. Zo worden er in het voorbeeld strikjes toegevoegd op een foto van een hond. De gebruiker duidt eerst aan waar op de foto hij de aanpassingen wil, en typt vervolgens wat er inhoudelijk nodig is in het chatvenster.

Daarnaast krijg je nu ook meteen stijlsuggesties wanneer je de chatbot opent. Zo kan je kiezen voor sci-fi, handgetekend, close-up, nacht, … Er zijn verschillende mogelijkheden om de stijl aan te passen. Als je drukt op de knop, wordt de suggestie automatisch toegevoegd in de prompt. Dit zal gebruikers helpen om inspiratie op te doen en een goede basis te vinden voor hun afbeelding.

Uitgelicht artikel Nvidia LLM Hoe werkt AI en wat zijn LLM’s? Alles over grote taalmodellen

DALL-E, wat is het?

DALL-E, ontwikkeld door OpenAI, staat aan het front van AI-gestuurde beeldgeneratie. Dit model is ontworpen om afbeeldingen te creëren op basis van tekstuele beschrijvingen, waardoor gebruikers een scala aan visuele concepten kunnen verkennen en ontwikkelen. Net zoals ChatGPT leert DALL-E van zowel de informatie op het internet als zijn gebruikers, om zijn prestaties te verbteren.

De chatbot is beschikbaar binnen de betaalde versies van ChatGPT. Ondertussen is de derde generatie, DALL-E 3, al in gebruik. Het moederbedrijf, OpenAI, maakte onlangs ook bekend dat ChatGPT zonder account zal werken.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business