OnePlus lanceert eerste AI-functie voor de OnePlus 12

OnePlus 12
© OnePlus
OnePlus is gestart met de uitrol van zijn eerste generatieve AI-functie voor de OnePlus 12: AI Eraser. Met de functie kan je ongewenste objecten uit een foto verwijderen.

OnePlus kondigde enige tijd geleden aan te werken aan AI-functies voor zijn vlaggenschepen. De OPPO-dochter beloofde toen dat de AI Eraser zijn eerste AI-functie zou worden. Die belofte wordt nu ingelost: vanaf deze week is de functie beschikbaar op de OnePlus 12 en 12R. India is als eerste aan de beurt, later volgen andere internationale markten.

OnePlus’ eerste AI-tool

AI Eraser heeft wat weg van Googles Magic Eraser voor de Pixel-serie. OnePlus benadrukt echter dat het geen kopie is van Googles AI-functie. “Het gepatenteerde taalmodel achter de nieuwe functie is getraind op een enorme dataset, waardoor het complexe scènes kan begrijpen”, licht het bedrijf toe. Met AI Eraser kun je, zoals de naam al doet vermoeden, objecten uit een foto verwijderen. De AI vult de overgebleven ruimte vervolgens in op basis van contextuele informatie. Als er bijvoorbeeld iemand door je foto met een strakblauwe lucht loopt, kan de AI die lucht ‘nabootsen’.

OnePlus integreerde de AI Eraser in zijn Foto’s-app in OxygenOS. Je vindt de instelling onder het kopje ‘Bewerken’ en vervolgens ‘AI Eraser’. Om de functie te kunnen gebruiken, moet je eerst akkoord gaan met de AI-voorwaarden. Daarin staat dat OnePlus de afbeelding naar zijn server uploadt om die met AI te laten bewerken. Het bedrijf belooft de foto vervolgens weer van zijn server te verwijderen. Als je niet akkoord gaat, kan je de functie niet gebruiken.

Smart Lasso of Paint Over

De AI-tool biedt ook nog diverse bewerkingsmodi. Zo kun je kiezen voor ‘Smart Lasso’, waarmee je een cirkel om het object of de persoon trekt om aan te geven wat je wilt verwijderen. Je kunt ook de Paint Over-functie gebruiken om in te kleuren wat je wilt verwijderen. In beide gevallen zal de AI het te verwijderen object of de persoon proberen te detecteren. Hiervan krijg je dan eerst een preview te zien voordat de bewerking wordt doorgevoerd. Ook kun je daarna nog de bewerking previewen: de AI heeft zijn werk dan al dan niet afgerond. Vervolgens kun je de foto opslaan of het proces herstarten.

Update voor OxygenOS 14

Niet alle OnePlus-telefoons krijgen de AI-functie. Buiten de OnePlus 12-reeks, komt deze straks ook naar de OnePlus 11, OnePlus 10 en de OnePlus Nord CE 4. Het is wel opmerkelijk dat de AI niet lokaal maar op de servers van OnePlus wordt gedraaid. Het vlaggenschip zou de AI-taken in principe wel lokaal kunnen uitvoeren.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business