Gurman onthult roadmap voor iPad-onthullingen

Apple iPad Mini
© Apple
Tipster Mark Gurman heeft onthuld dat Apple zijn nieuwe iPad Pro en iPad Air-modellen op 6 mei wil onthullen. Later dit jaar of begin 2025 volgen nog twee nieuwe iPads.

Gurman hintte vorige week al op een iPad-onthulling in mei. Nu plakt de tipster daar een concrete datum aan: 6 mei. Later die week zou Apple de promotiematerialen naar zijn eigen winkels sturen, zo achterhaalde de Bloomberg-journalist. De vertraging van de lancering heeft te maken met de ingewikkelde schermtechniek van de nieuwe iPad-modellen. Samsung ondervond tijdens de schermproductie diverse problemen, die inmiddels zijn opgelost.

In de pijplijn: nieuwe iPad (Mini)

Ondertussen wordt er bij Apple gewerkt aan een opvolger van de 10e generatie iPad. Ook is de elektronicagigant bezig met een nieuwe iPad Mini. We hoeven van de Mini niet al te veel te verwachten: waarschijnlijk betreft het niet meer dan een processorupgrade. De goedkoopste iPad krijgt mogelijk wel meer upgrades, maar op welke vlakken, dat zal later moeten blijken.

De lancering van deze iPads zal “op zijn vroegst” eind dit jaar plaatsvinden, al kan die zomaar tot in 2025 worden doorgeschoven. De bestaande modellen gaan dus nog een jaartje langer mee.

Vouwbare iPad: toekomstmuziek?

In zijn PowerOn-nieuwsbrief bespreekt Gurman ook de ontwikkeling van de vouwbare iPad. Die zou volgens eerdere geruchten in 2027 kunnen verschijnen. Of de vouwbare tablet er ook daadwerkelijk komt, is echter niet zeker. Bronnen vertellen de tipster dat Apple het project wil afkappen als het niet lukt om een vouwbaar scherm te creëren zonder zichtbare vouwlijn. Tot op heden is dat niet gelukt, en de vraag is of dat met de huidige technieken wel mogelijk is.

Mocht het niet lukken, dan zou Apple het project dus schrappen. Van een vouwbare iPhone lijkt het dan ook nog niet te komen. Althans, niet tot de techniek verder is geëvolueerd.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business