Nieuws

Gmail opent opnieuw aanval op nieuwsbrieven

Gmail
© Unsplash
Iedereen ontvangt er vermoedelijk net iets te veel van: nieuwsbrieven. Gmail wil dit verhelpen met een nieuw tabblad om je nieuwsbriefinschrijvingen te beheren.

Gmail lanceerde onlangs een update voor nieuwsbriefabonnees. De knop om je uit te schrijven is hierdoor iets makkelijker te vinden. Sinds februari moeten grote nieuwsbriefplatformen je bovendien met slechts één klik laten uitschrijven. Gmail lijkt echter te vinden dat het uitschrijven nog eenvoudiger kan en werkt aan een “Abonnementen”-tabblad, zo meldt tipster AssembleDebug.

De bron onthulde eerder al het bestaan van het tabblad, maar functioneel was het toen nog niet. AssembleDebug toont het tabblad nu in actie, zij het met enkele beperkingen. Zo is er nog geen lijst met nieuwsbriefabonnementen te zien. Bovenaan het tabblad staat “Abonnementen”, waar in de toekomst al je inschrijvingen komen te staan. Vervolgens kan je met slechts één klik uitschrijven.

Filter je nieuwsbriefabonnementen

Voorlopig is het tabblad alleen beschikbaar in de Android-versie van Gmail. Daar bevindt het tabblad zich in het hamburgermenu onder de noemer “Beheer abonnementen”. Verder is bekend dat het tabblad over filteropties beschikt. Hiermee kan je de nieuwsbrieven filteren waarvan je relatief veel e-mails ontvangt. Je hebt daarbij de keuze uit minder dan 10, tussen de 10 en 20 en meer dan 20 e-mails per kwartaal.

Wanneer de functie precies verschijnt, is nog niet bekend. Eerder doken al berichten op van diverse gebruikers die het tabblad zagen verschijnen. Erg functioneel bleek het toen echter nog niet: na het aantikken belandde de Gmail-app in een oneindige laadcyclus. Gezien het tabblad steeds meer vorm begint te krijgen, zou dat echter niet lang meer moeten duren.

Gmail leest e-mails met AI

Naast de maatregelen tegen nieuwsbriefabonnementen, werkt Gmail ook hard aan AI-functies. Vorige week werd bekend dat de maildienst straks e-mails kan samenvatten met AI. Een update voor Gmail op Android moet op termijn ook een schrijfassistent toevoegen. Die functies verschijnen vermoedelijk eerst in de VS.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business