Nieuws

Tekort dreigt voor nog te onthullen iPad Pro

Apple iPad Pro
© Unsplash / Daniel Romero
Terwijl Apple zich klaarmaakt voor de onthulling van zijn nieuwe iPad Pro en Air-modellen, heeft de elektronicagigant te maken met een onderdelentekort voor de 11-inch-iPad Pro.

Voor het eerst in de geschiedenis van de iPad Pro-serie stapt Apple dit voorjaar over op oledschermen. Oledschermen bieden een bijna oneindig contrast en veel indrukwekkendere kleuren dan een lcdscherm, dat nog in de huidige iPads zit. De overstap naar oled lijkt echter niet helemaal soepel te verlopen. Eerder moest Apple al de lancering van de nieuwe iPad uitstellen vanwege problemen met de oledproductie. Het probleem lijkt echter nog niet te zijn opgelost, meldt schermanalist Ross Young. Volgens Young heeft dat ook invloed op de beschikbaarheid van de nieuwe iPad Pro’s.

Concreet doen de problemen zich voor bij de 11-inch-oledschermen van Samsung. Door een probleem in de productie worden ze niet geleverd in de aantallen die Apple heeft besteld. Dat leidt er volgens Young weer toe dat de productie van het 11-inch-model vertraging oploopt. De kleinste iPad Pro-telg zou hierdoor in kleinere aantallen beschikbaar zijn bij de lancering. Apple houdt volgens de schermanalist ook rekening met vertraagde leveringen in mei. Of en wanneer het Samsung lukt de leveringen op peil te krijgen, is nog niet zeker.

Hoewel LG ook oledschermen levert voor de 11-inch-iPad Pro, lijkt dat de tekorten niet meteen weg te nemen. De Koreaanse schermleverancier produceert volgens 9to5Mac ook Apples 13-inch-oledschermen voor de iPad Pro. Ook die productie zou voorspoedig verlopen, schrijft Young. Er worden intussen meer 12,9-inch-schermen geleverd dan de kleinere schermen.

Nieuw type oledschermen

Dat schermgigant Samsung kampt met productieproblemen, heeft mogelijk te maken met de nieuwe schermtechniek. Het zou gaan om een dual-stack oledscherm met twee lichtgevende lagen. Dit nieuwe type oledschermen moet een hogere helderheid bieden en tegelijkertijd wat langer meegaan dan bestaande oledschermen.

Ondanks de vertraging in de productie zal de lancering van de iPad Pro vermoedelijk doorgaan op 7 mei. Om de tekorten wat te beperken zou LG wel meer 11-inch-oledschermen gaan maken.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business