Apple neemt afscheid van Plus-model bij iPhone 17-serie

iPhone 17 Slim
© Unsplash
Net als voorgaande iPhone-reeksen zal Apple volgend jaar vier iPhone 17-modellen onthullen. De ‘Plus’-versie wordt echter vervangen door een nieuw ‘iPhone 17 Slim’-model.

Nog voor Apple de iPhone 16-serie kan onthullen, gaan de geruchten alweer over de iPhone 17-reeks. Die zal bestaan uit vier modellen: de iPhone 17, iPhone 17 Slim, iPhone 17 Pro en de iPhone 17 Pro Max. Nieuw is het ‘Slim’-model, dat de Plus zal vervangen. Dat meldt Jeff Pu, Apple-analist voor Haitong International Securities. Qua formaat zou de opvolger identiek zijn aan de eerdere Plus-modellen, met een 6,6-inch-scherm.

Niet alleen de Plus-iPhone gaat op de schop, aldus Pu. De iPhone 17, 17 Slim en iPhone 17 Pro krijgen volgens de analist een nieuwe aluminium behuizing. De exacte details van deze wijzigingen zijn nog onduidelijk. Pu heeft geen afbeeldingen van de nieuwe iPhones gedeeld.

iPhone 17 Pro Max-functies

Het bericht van Pu lijkt ook te bevestigen dat de reguliere iPhone 17 Pro afscheid neemt van zijn titanium behuizing. Vorig jaar introduceerde Apple voor het eerst titanium op iPhones: zowel de iPhone 15 Pro als Pro Max beschikten hierover. Titanium is niet het enige dat de iPhone 17 Pro Max zal onderscheiden van de reguliere Pro. Verwacht wordt dat de Pro Max ook een kleiner TrueDepth-systeem krijgt. Hierdoor zou het Dynamic Island-systeem ook wat kleiner zijn.

Net als voorgaande jaren krijgt de Pro Max ook het grootste scherm, met 6,9 inch. Daarmee is het oledpaneel net zo groot als op de iPhone 16 Pro Max. Andere wijzigingen komen dan weer naar alle iPhone 17-modellen. Zo meldt Pu dat de toestellen een 24MP-selfiecamera krijgen – momenteel bevatten de iPhones nog 12MP-sensors voor.

Tot 12 GB werkgeheugen

Mogelijk geeft Apple de nieuwe iPhones ook wat meer werkgeheugen. Voor de iPhone 17 en 17 Slim zou het gaan om 8 GB RAM, terwijl de Pro en Pro Max mogelijk 12 GB RAM krijgen. Daarnaast krijgen de iPhone 17 Pro-modellen de snellere A19 Pro-chipset.

Met nog meer dan één jaar te gaan tot de lancering, kan er nog van alles veranderen. Neem de berichten daarom met een korreltje zout. Tegelijkertijd heeft Jeff Pu zich de laatste jaren bewezen als betrouwbare tipster. De tijd zal moeten uitwijzen of dat hier ook geldt.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business