Nieuws

Tesla blijft snoeien in personeelsbestand na grote ontslagronde

Tesla ontslagronde hardcore
© Unsplash / Tech Nick
Tesla heeft het voorbije weekend nog meer werknemers ontslagen. In april had de EV-bouwer al ruim 20.000 werknemers de laan uit gestuurd na de tegenvallende resultaten voor het eerste kwartaal.

Business Insider en Electrek melden dat CEO Elon Musk voor de vierde week op rij in zijn personeelsbestand snoeit. Het is niet duidelijk hoeveel werknemers deze week precies aan de deur gezet zijn. De eerder vermelde bronnen zijn alvast zeker van een zevental ontslagen bij Tesla’s sofware- diensten- en ingenieursafdeling. “Nadat ik mijn team week na week zag krimpen sinds midden april, ontving ik zondagnamiddag de gevreesde e-mail”, zegt een pas ontslagen Tesla-werknemer op LinkedIn, aldus Business Insider.

Woelig 2024 bij Tesla

De ontslagronde bij Tesla begon midden april. Elon Musk bedankte toen ongeveer 10 procent van de 140.000 personeelsleden wereldwijd. Onmiddellijk daarna deed Musk de bedenkelijke uitspraak dat zijn bedrijf “absoluut hardcore” moest zijn in zijn ontslagronde. De tech-CEO wilde liever naar de 20 procent toe gaan om verder op kosten te besparen. En de voorbije week volgde nog een aantal ontslagen. Daarbij ging het om een volledig team: zo’n 500 werknemers uit Tesla’s Supercharger-divisie verloren hun baan. Tot dusver gaat het dus om ruim 20.000 mensen in totaal.

Slechte cijfers

De ontslagen zijn het gevolg van de tegenvallende resultaten bij de EV-bouwer. Tesla’s resultaten voor het eerste kwartaal lagen 9 procent lager dan de voorspellingen van analytici. Die hadden nochtans al rekening gehouden met de marktomstandigheden en de krimpende vraag naar elektrische wagens. Tesla’s verkoop en winst lagen in het eerste kwartaal van 2024 maar liefst 50 procent lager dan een jaar eerder.

De voorbije maand was er dan ook nog de massale terugroepactie van álle Cybertrucks. Consumenten meldden massaal gevallen waarbij het versnellingspedaal vast kwam te zitten. Aangezien het om een fysiek probleem gaat, kon Tesla het probleem niet verhelpen met een software-update. Dat hakt er financieel in, want Musk had al 3.878 Cybertrucks aan de man gebracht. Door de problemen is Tesla voorlopig gestopt met de productie en afleveringen van nieuwe Cybertrucks.

Uitgelicht artikel Tesla Cybertruck productie Tesla gaat Cybertruck tentoonstellen in België

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business