Goedkoopste Nothing-telefoon ooit op komst

CMF by Nothing
© Nothing
De Britse smartphonefabrikant Nothing werkt aan een smartphone die slechts 150 euro kost. Vermoedelijk verschijnt het toestel in de CMF by Nothing-reeks.

CMF by Nothing is het dochtermerk van de Britse smartphonefabrikant Nothing. Met dit merk wil Nothing ‘unieke apparaten’ op de markt brengen aan een betaalbare prijs. Vorig jaar lanceerden ze al hun eerste oplader, oordopjes en smartwatch: elk product kostte minder dan 80 euro. Met de CMF Phone (1) overstijgt het prijskaartje voor het eerst de 100 euro. 91Mobiles zegt dat de CMF-telefoon omgerekend mogelijk 150 euro gaat kosten.

Voor dat bedrag mag je natuurlijk geen al te hoge verwachtingen hebben. Op het moment van schrijven is bekend dat de CMF Phone (1) een 6,5-inch scherm krijgt, één camera op de achterkant bevat en een 5.000mAh-batterij. De behuizing is zoals verwacht gemaakt van plastic en heeft het kenmerkende CMF-patroon van cirkels en puntjes. Klanten kunnen kiezen uit drie kleuren: oranje, wit en zwart.

CMF Phone (1) in het oranje
© 91Mobiles

MediaTek-chipset en 4GB RAM

Overige specificaties van de CMF Phone (1) zijn vooralsnog niet bekend. Gezien de prijs zal de telefoon waarschijnlijk beschikken over een MediaTek-chipset, 4GB RAM en 128GB opslag. Er zou eventueel ook een versie kunnen komen met meer RAM en opslag, maar dat is nog verre van zeker.

De website weet wel te melden dat de CMF Phone (1) drie Android-upgrades zal krijgen en vier jaar lang beveiligingspatches. Daarmee ligt het toestel in lijn met andere Nothing-telefoons: ook de Phone (2) en Phone (2a) krijgen vier jaar lang software-ondersteuning.

Goedkoopste Nothing-telefoon tot nu toe

Voor Nothing is de CMF Phone (1) de goedkoopste telefoon die ze ooit hebben gelanceerd. Eerder dit voorjaar brachten ze ook al de betaalbare Phone (2a) op de markt, die 329 euro kost. Tot nu toe was dat hun goedkoopste model. Onder het CMF-dochtermerk is er, zo blijkt nu weer, meer ruimte voor lagere prijzen.

CMF zal de Phone (1) mogelijk op korte termijn lanceren. Er is vooralsnog geen datum bekend waarop het toestel aangekondigd zal worden.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business