Nieuws

Meta werkt aan draadloze oortjes met AI en een camera

Noyb
© Unsplash / Mariia Shalabaieva
Meta werkt naar verluidt aan een set draadloze oortjes waar het AI en een camera in verwerkt. Er zijn wel wat ontwikkelingsproblemen.

Zo goed als elke technologiefabrikant gaat tegenwoordig aan de slag met AI. Tegelijkertijd zijn wearables, zoals de Apple Watch en Sasmsung Galaxy Watch-reeks, ongekend populair. Heel wat fabrikanten leggen zich toe op een combinatie van AI en draagbare tech, waaronder nu ook Meta.

Draagbare AI-producten

Producten zoals de Rabbit R1 en de AI Pin van Humane proberen vandaag al een draagbare AI-ervaring aan gebruikers te bieden. De nadruk ligt hier op ‘proberen’: zo goed als iedereen die met de producten aan de slag gaat, moet vaststellen dat hun werking niet ideaal is. Ook Meta lijkt nu aan een soort draagbaar AI-apparaat te werken, maar dan in een andere vorm: in plaats van een pin of smartphone-achtig toestel, zet de Facebook-moeder ook in op draadloze audio.

Het bedrijf zou namelijk werken aan een audioproduct waar AI in verwerkt zit én dat een camera bevat. Het is nog niet helemaal zeker hoe dat apparaat er precies uitziet. Zo is het onzeker of het apparaat eerder op een koptelefoon of op een set draadloze oortjes gaat lijken. Het lijkt zeer onwaarschijnlijk dat het om oortjes gaat, omdat daar moeilijk een camera in past. Toch heet het project intern ‘camerabuds’, wat onwaarschijnlijk maakt dat het om een koptelefoon gaat.

Ontwikkelingsproblemen

Volgens industriebronnen, die voorlopig anoniem wensen te blijven, botst Meta wel op enkele problemen bij de ontwikkeling van die technologie. Die zijn grotendeels dezelfde als bij Humane en Rabbit: AI heeft best wat rekenkracht nodig, en die zorgt voor hitte. De AI-wearables van Rabbit en Humane worden daardoor ook heel warm, en dat probleem hebben de camerabuds van Meta ook. Bovendien zijn er een aantal andere problemen met de camerabuds. Zo is niet duidelijk wat het bedrijf wil doen met lang haar, dat ongetwijfeld in de weg van de camera’s zal zitten.

De camerabuds zijn sowieso nog ver van ons verwijderd. Het is zelfs onzeker of het product er ooit gaat komen: veel hangt af van hoe de ontwikkeling bij Meta loopt. Eén ding is zeker: je zal steeds meer draagbare producten zien waar AI bij komt kijken. Op de oortjes van Nothing en CMF zit nu al ChatGPT, en dat zal je in de toekomst alleen maar vaker zien.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business