Galaxy S25 Ultra behoudt vier camera’s, maar krijgt flinke upgrades

Samsung Galaxy S25 Ultra
© Unsplash / Zana Latif
De Samsung Galaxy S25 Ultra krijgt mogelijk twee nieuwe camera's. Het gaat om upgrades voor de telefotocamera met 3x zoom én de groothoekcamera.

Samsung heeft de camera’s van zijn Galaxy S-reeks de laatste jaren niet veel gewijzigd. De Galaxy S24 Ultra kreeg pas voor het eerst sinds de Galaxy S21-serie een nieuwe zoomcamera. 2025 lijkt het jaar te worden waarin Samsung een flinke stap zet op het gebied van camera’s. Dat meldt de Chinese geruchtenmaker Ice Universe via Weibo.

Scherpere foto’s met 50MP-sensoren

De Galaxy S25 Ultra behoudt, net als zijn voorganger, vier camera’s. De resolutie van de hoofd- (200 MP) en de telefotocamera met 5x zoom (50 MP) blijft ook ongewijzigd. Of het om dezelfde sensoren gaat, is nog niet bekend. Verder krijgt de S25 Ultra een nieuwe telefotocamera (3x) van 50 MP en wordt ook de groothoekcamera geüpgraded naar 50 MP.

Voordelen van pixel binning

Met name foto’s bij weinig daglicht worden geholpen door de verhoogde resoluties. De 50MP-camera’s ondersteunen namelijk pixel binning. Hierbij worden de gegevens van vier of meer pixels gecombineerd tot één pixel. Dit resulteert in gedetailleerdere foto’s met minder ruis in donkere omstandigheden. Ook overdag levert de hogere resolutie scherpere foto’s op.

De hogere resolutie van de zoomcamera biedt nog een ander voordeel: het verkleint de kloof tussen de 3x en 5x optische zoom. De 50MP-sensor maakt het mogelijk om digitaal in te zoomen op een gedetailleerdere foto, waardoor scherpere beelden met digitale zoom mogelijk worden.

Uitgelicht artikel Galaxy S24 Samsung Galaxy S24 review

(Geen) variabel zoombereik

Ice Universe’s bericht wijkt af van eerdere geruchten over de Galaxy S25 Ultra. Die geruchten suggereerden dat de nieuwe 50MP-zoomcamera een variabel zoombereik van 4x tot 7x zou krijgen, een techniek die we kennen van Sony’s Xperia-reeks. Mogelijk heeft Samsung dit idee onderzocht, maar is het uiteindelijk niet doorgezet.

Met de camera-upgrades kan Samsung mogelijk weer de concurrentie aangaan met de vlaggenschepen van Apple, Google en Xiaomi. Ook deze fabrikanten gebruiken steeds vaker grotere sensoren met meer megapixels. Naast de gewijzigde camera-opstelling is bekend dat de Galaxy S25 Ultra wordt voorzien van Qualcomms Snapdragon 8 Gen 4-chipset.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business