Videobellen via WhatsApp krijgt Teams-achtige features

WhatsApp logo
© Unsplash / Brett Jordan
WhatsApp rolt een aantal upgrades uit voor videobellen via de chatdienst. Zo kan je voortaan met maximaal 32 mensen deelnemen aan een videogesprek.

WhatsApp verhoogde de limieten voor groepsvideobellen eerder al op Android en iOS. Hierdoor was het op die besturingssystemen al mogelijk om met maximaal 32 mensen tegelijk te videobellen. Voor Windows en macOS was de limiet echter nog niet gewijzigd: op die platformen was het maximum aantal deelnemers respectievelijk 16 en 8. Na de update is de limiet gelijkgetrokken, zo meldt WhatsApp in een blogbericht.

Nieuwe features voor groepsvideobellen

Naast de verhoging van de limiet, voegt de update ook diverse nieuwe features toe voor groepsvideobellen. Zo worden actieve sprekers voortaan, net als in Teams en Zoom, in de “spotlight” geplaatst. De spreker krijgt een witte rand om haar of zijn camerabeeld en verschijnt bovenaan in de lijst met deelnemers. Nieuw is ook de mogelijkheid om video’s met audio te delen. Dit is ideaal om samen met een groepje een video te bekijken.

Verbeterde audiokwaliteit

De genoemde functies komen naar alle platformen waarop WhatsApp beschikbaar is. Dit betekent dat je straks ook vanaf je smartphone video’s met audio kan delen. De kwaliteit van de audio gaat er bovendien op vooruit, belooft WhatsApp. Hiervoor heeft de chatdienst onlangs de MLow-codec geïntegreerd. Naast de verbeterde audiokwaliteit, neemt ook de betrouwbaarheid van de verbinding toe. WhatsApp is nu ook beter in staat om ruis en echo te onderdrukken.

Met name in situaties met een slechte dataverbinding en op oudere telefoons komt MLow goed van pas. De codec, voluit Meta Low Bitrate, vereist namelijk minder bandbreedte dan de Opus-codec die WhatsApp voorheen gebruikte. MLow vergt bovendien ook minder rekenkracht van het apparaat.

AndroidiosmacosmobielwhatsappWindows

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals