Nieuws

Bellen via WhatsApp nu makkelijker met deelbare links

whatsapp
© iStock / stockcam
WhatsApp rolt een functie uit met deelbare links voor audio- en videogesprekken. Bellen via WhatsApp kan nu met 32 mensen tegelijk.

Voorheen was het in WhatsApp enkel mogelijk om te (video)bellen met acht deelnemers. Je moest ook zelf een groep aanmaken alvorens je kon bellen. Met deze update werd niet alleen het maximum aantal deelnemers opgetrokken naar 32, nu is er dus ook de optie om een link aan te maken waarmee mensen meteen het gesprek in kunnen komen.

De nieuwe functie werd eerder al aangekondigd door Mark Zuckerberg en WhatsApp-baas Will Cathcart, maar een exacte datum van beschikbaarheid was nog niet bekend. Nu wordt de functie dus effectief uitgerold. Om een deelbare link aan te maken, ga je naar het tabblad “Oproepen” in WhatsApp. De link is buiten WhatsApp ook deelbaar, dus je hoeft niet per se iemands telefoonnummer te hebben.

Concurrentie met Teams

De uitbreiding van het aantal deelnemers en de deelbare link lijken stappen om te concurreren met programma’s zoals Teams en Zoom. Eerder dit jaar was WhatsApp namelijk ook al bezig met een “Communities”-functie. Tegenwoordig heb je ook geen smartphone meer nodig om WhatsApp op je computer te gebruiken. Alle concurrenten ondersteunen minimaal 100 deelnemers, maar hun maximale gesprekstijd is wel beperkt. Voor bellen in WhatsApp lijken op dit moment geen bijkomende beperkingen te bestaan.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business