Windows 10 vereist nu een Microsoft-account

Windows 10 21H2
© iStock
Microsoft heeft stilletjes een wijziging doorgevoerd in Windows 10. Hierdoor heb je voortaan een actieve internetverbinding én een Microsoft-account nodig om het OS in te stellen.

Microsoft zet al langer de druk op Windows 10-gebruikers om een Microsoft-account te gebruiken. In april verscheen er al een melding in een testversie van Windows 10 die gebruikers wees op de voordelen van een dergelijk account. Het zou de pc’s onder meer “veiliger” maken, aldus Microsoft destijds. Waar het toen nog mogelijk was om een ​​lokaal account in te stellen, is die optie stilletjes komen te vervallen, meldt u/wokeaspie op Reddit. Bij het installeren van de besturingssysteem is het nu verplicht om een Microsoft-account te koppelen.

Volgens de Reddit-gebruiker heeft Microsoft de aanpassing recent doorgevoerd in Windows 10 22H2. De knop “Ik heb geen internet” die tijdens de installatie van het besturingssysteem gebruikt kon worden om een ​​lokaal account aan te maken, is verdwenen. Gebruikers worden hierdoor gedwongen om een Microsoft-account aan Windows 10 te koppelen.

Foutje of permanente verandering?

Het is nog onduidelijk of Microsoft de knop bewust heeft verwijderd. De gebruiker meldt dat de wijziging is opgetreden na de beveiligingspatches van juni, die Microsoft dinsdag heeft uitgebracht. De toekomst zal uitwijzen of het om een foutje gaat of dat Windows 10 het voorbeeld volgt van Windows 11. Op dat besturingssysteem is het sinds 2021 verplicht om in te loggen met een Microsoft-account. Het is dus niet meer mogelijk om een ​​lokaal account aan te maken.

Uitgelicht artikel Windows 10 21H2 Bètaprogramma Windows 10 weer afgestoft

Omweg in Windows-installatie

Microsoft heeft de mogelijkheid om een ​​lokaal account aan te maken echter niet helemaal geschrapt. Met een omweg is het nog steeds mogelijk. Volg hiervoor de volgende stappen wanneer je een pc met Windows 10 gaat instellen:

  1. Druk op Shift + F10 op je toetsenbord als je bij het inlogscherm komt
  2. Typ in de opdrachtprompt de volgende tekst: “oobe/bypassnro” (zonder haakjes of spaties)

Je systeem wordt nu opnieuw opgestart, waarna je de installatie af kan ronden zonder internetverbinding. Deze omweg werkt ook voor Windows 11.

microsoftWindowswindows 10

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals