OnePlus werkt met CATL aan ‘revolutionaire’ batterij

OnePlus glacier battery
© OnePlus
OnePlus presenteert op 20 juni een gloednieuwe batterijtechniek genaamd “Glacier Battery”. Voor deze batterij werkte OnePlus samen met de Chinese batterijgigant CATL.

Volgens OnePlus is de ‘Glacier Battery’ een batterij voor krachtige smartphones die “een ongekende batterijduur” biedt en “een nieuw tijdperk” voor batterijen markeert. Dat claimt OnePlus via Weibo. Welke techniek de batterij gebruikt voor die ongekende prestaties, is nog niet bekend. OnePlus zal daar op 20 juni meer over bekendmaken tijdens de Glacier Battery Communication Meeting. Tijdens die meeting is batterijfabrikant CATL ook aanwezig.

(Nog) sneller opladen

De naam ‘Glacier Battery’ suggereert dat de batterij ongetwijfeld koel zal blijven. Dit heeft mogelijk te maken met de steeds hogere oplaadsnelheden van OnePlus-smartphones. SuperVOOC-opladers van OPPO kunnen recente OnePlus-modellen met 100 W opladen. In de toekomst zal die snelheid mogelijk nog toenemen, maar op korte termijn nog niet. Nieuwe batterijtechnieken zorgen er daarentegen wel voor dat het opladen efficiënter verloopt.

Dat is al het geval vanaf de aanstaande OnePlus Ace 3 Pro. Dat toestel moet ergens deze zomer verschijnen en krijgt een 6.100mAh-batterij. Volgens de Chinese tipster Digital Chat Station zal je die batterij in ongeveer 30 minuten volledig kunnen opladen. Bovendien zorgt de techniek van CATL ervoor dat batterijen weer iets compacter worden. De OnePlus Ace 3 Pro zou nog geen 9 mm dik zijn, ondanks zijn forse batterijcapaciteit.

OnePlus Ace 3 Pro

Digital Chat Station meldt tot slot dat niet alleen de Ace 3 Pro gebruik zal maken van de CATL-batterijen. “Veel aanstaande OnePlus-toestellen maken gebruik van Glacier-batterijen”, aldus de Chinese tipster. Of de Ace 3 Pro in Europa verschijnt, is nog niet geheel duidelijk. Eerder dit jaar verscheen de reguliere Ace 3 wel in onze contreien als de OnePlus 12R. Later dit jaar komt de Ace 3V verder nog naar België als de Nord 4.

Uitgelicht artikel OnePlus 12R blauw OnePlus 12R review: weer een flagshipkiller?

De samenwerking met CATL is al de tweede samenwerking van de OPPO-dochter met een groot Chinees merk. Vorig jaar introduceerden OnePlus en BOE nog gezamenlijk een oledscherm met ‘revolutionaire’ technieken. Het scherm kon in uitzonderlijke gevallen een piekhelderheid van zo’n 4.500 nits halen. Toen werd ook OPPO bij het verhaal betrokken. Het is niet duidelijk of dat ook geldt voor de samenwerking met batterijgigant CATL.

mobieloneplus

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals