OnePlus onthult eerste specificaties Nord CE4 Lite

OnePlus Nord CE4 Lite
© OnePlus
OnePlus heeft vrijdagmiddag de eerste specificaties van de Nord CE4 Lite aangekondigd. Het eerste toestel in de Nord 4-reeks wordt op 24 juni uitgebracht.

OnePlus introduceerde eerder dit jaar al de Nord CE4, maar die verschijnt niet in Europa. De Nord CE4 Lite is daarom het eerste Nord 4-model dat hier te koop zal zijn. Ten opzichte van de reguliere CE4 heeft de Lite-versie een iets kleinere batterij van 5.110 mAh (vergeleken met 5.500 mAh op de CE4). De 50MP-hoofdcamera van Sony is daarentegen identiek: in beide toestellen zit de LYT-600-sensor van Sony.

Ook het ontwerp wordt tussen beide toestellen gedeeld. Zo is er de verticale cameramodule op de achterkant, het platte frame en de dunne randen om het scherm. De cameramodule van de Lite heeft echter twee camera’s, terwijl de Nord CE4 er drie heeft. Opladen gaat bij de Nord CE4 Lite ook iets trager, met 80 watt, waarmee de telefoon volgens OnePlus in 50 minuten van leeg naar vol kan worden opgeladen.

Verwacht op het gebied van prestaties geen wereldschokkende resultaten. Volgens GSMArena zit er een Snapdragon 695-SoC in, die al uit 2021 stamt en dus behoorlijk oud is. De keerzijde is dat de smartphone hierdoor vermoedelijk relatief betaalbaar zal zijn. Vorig jaar kostte de Nord CE3 Lite 329 euro en die had dezelfde SoC.

Introductie op 24 juni

OnePlus noemt op de promotiepagina geen exacte lanceringsdatum voor de Nord CE4 Lite. Wel staat in de algemene voorwaarden dat de acties rondom de smartphone aflopen op 24 juni. Dat komt overeen met de lanceringsdatum van de Nord CE4 Lite in India, waar het toestel op 24 juni uitkomt. Waarschijnlijk weten we dus maandag meer over de prijs en beschikbaarheid van deze budgettelefoon.

oneplusOnePlus Nordoneplus nord ce4 lite

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals