Nieuws

Sportapp Strava komt met familie-abonnement

strava familie abonnement
© Strava
De sportapp Strava krijgt een familie-abonnement dat je kan delen met vrienden en familie voor een vaste prijs.

Sportapp Strava maakt bekend dat het voortaan ook een familie-abonnement aanbiedt. De app kondigde dat abonnement eerder aan, maar je kan er vanaf nu op intekenen.

Het nieuwe Family Plan is een familie-abonnement zoals je dat ook van andere diensten kent, maar dan net wat anders. Zijn er veel sporters die Strava gebruiken in je gezin? Dan is de kans groot dat elk gezinslid een eigen abonnement heeft en daar dus ook apart voor betaalt. Strava biedt nu de mogelijkheid om één abonnement te nemen voor meerdere personen, zodat gezinnen de abonnementskosten wat kunnen drukken.

Delen met wie je wil

In tegenstelling tot andere abonnementsdiensten laat Strava je kiezen met wie je dat abonnement deelt. Hoewel de nieuwe formule de naam ‘Family Plan’ kreeg, ben je niet verplicht om het abonnement met familie te delen. Je kan eender wie kiezen om het abonnement mee te delen, of dat nu gezinsleden, familieleden of vrienden zijn. Er zijn slechts twee voorwaarden aan verbonden: iedereen die je uitnodigt moet in hetzelfde land wonen en mag geen lopend Strava-abonnement hebben.

Het doel van het familieplan is vooral om gebruikers te motiveren om meer te sporten. Onderzoek van de sportapp wijst uit dat meeste gebruikers het een meerwaarde vinden om de activiteiten van vrienden en familie te zien in de app. Dat zou een motiverende werking hebben, en daar speelt Strava met het nieuwe abonnement op in.

Wie intekent op het familie-abonnement, krijgt alle voordelen die ook aan andere Strava-abonnementen hangen. Denk bijvoorbeeld aan wekelijkse doelen en inzichten over je work-out. Je kan ook meteen groepsuitdagingen aangaan en de routefunctie in de app gebruiken.

Prijs per jaar

Het familie-abonnement is vooral interessant als je meerdere gegadigden vindt. Als je met 4 bent, bespaar je 50% tegenover een individueel abonnement. Wel moet je het abonnement meteen voor een volledig jaar nemen, voor 119,99 euro. Maandelijks betalen is niet mogelijk.

Uitgelicht artikel Strava spotify Strava krijgt update met Spotify-ondersteuning
fitnessgezondheidstrava

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals