Partnerinfo

[Partnerinfo] Supersnel laden aan 65 watt: nooit meer batterijstress

De OPPO Reno4 Pro 5G combineert een lange batterijduur met de snelste laadtechnologie. Zo hoef je je nooit meer zorgen te maken over een lege batterij.

Je hebt het ongetwijfeld ook al meegemaakt. Je grijpt ’s ochtends naar je smartphone en een lichte paniek overvalt je. Vergeten opladen. Het batterijniveau staat op amper 10 procent, net wanneer je een drukke dag voor de boeg hebt. Met de nieuwe OPPO Reno4 Pro 5G is dat niet langer een probleem. Dankzij de razendsnelle laadtechnologie SuperVOOC 2.0 volstaat een kwartiertje laden voor een volledige dag gebruik. Zo kan je zorgeloos genieten van het vloeiende 90Hz AMOLED-scherm en mis je nooit een moment met de haarscherpe triple camera, die in alle omstandigheden de beste foto’s en video’s maakt.

Batterijduur onder druk

Terwijl smartphones de afgelopen jaren steeds krachtiger werden, is de batterijduur grotendeels onveranderd gebleven. Met de komst van 5G en bijhorende nieuwe toepassingen, neemt de druk op je batterij bovendien nog verder toe. Een grote doorbraak in de energiedichtheid van batterijen ligt op korte termijn evenwel niet in het verschiet, en ook trucjes om energie te besparen zijn veelal maar een doekje voor het bloeden. Vandaag is snelladen de meest efficiënte manier om een lange batterijduur te garanderen.

OPPO is pionier op het gebied van snelladen en introduceerde reeds in 2014 zijn eigen snellaadoplossing VOOC Flash Charge op de OPPO Find 7. De innovatieve oplaadtechnologie combineert een lage spanning met een hoge stroomdoorvoer, en laat toe om een smartphone efficiënt en veilig op te laden aan een razendsnel tempo. Vier jaar later volgde een upgrade in de vorm van SuperVOOC, dat nog snellere laadtijden mogelijk maakt dankzij dual-cell-technologie. De eerder dit jaar in België gelanceerde OPPO Find X2 Pro – lees hier het oordeel van enkele TechPulse-lezers – en de nieuwe OPPO Reno4 Pro gebruiken de tweede iteratie van die technologie en zijn op vijf minuten tijd weer voor meer dan een kwart opgeladen.

Snelladen aan 65 watt

SuperVOOC 2.0 gebruikt een 65W-lader, die in de doos wordt meegeleverd, en de 4.000 mAh-batterij van de OPPO Reno4 Pro op amper 36 minuten van nul tot 100 procent oplaadt. Dat is een record; de lader biedt het hoogste vermogen dat vandaag op mobiele telefoons commercieel beschikbaar is.

Om de warmteontwikkeling laag te houden, en zo risico op oververhitting uit te sluiten, is de batterij opgesplitst in twee afzonderlijke batterijcellen van 2.000 mAh, die gelijktijdig worden opgeladen aan elk 32,5W. Bovendien is de step-down transformator van de smartphone naar de adapter verplaatst, om de warmteontwikkeling nog verder te verminderen. De elektriciteit wordt direct in de batterij geladen aan 10V en 6,5A. Er is bijna geen stroomverlies, waardoor de laadsnelheid hoger ligt.

OPPO streeft ernaar om het laadproces zo efficiënt mogelijk te maken, maar stelt daarbij veiligheid altijd voorop. SuperVOOC 2.0 op de OPPO Reno4 Pro biedt vijfvoudige bescherming van de adapter naar de interface en vervolgens naar de binnenkant van de smartphone. Daar zorgt een toegewijde SoC voor het beheer van het laadproces in een afgesloten systeem, dat onafhankelijk werkt van de rest van de telefoon. Dit garandeert de betrouwbaarheid van het laadsysteem, omdat het snelladen ook nog altijd kan worden gecontroleerd wanneer de smartphone onverhoopt vastloopt of crasht. De veiligheid en goede werking zijn dus altijd verzekerd.

Kortom, met de SuperVOOC 2.0-snellaadtechnologie op de OPPO Reno4 Pro hoef je je nooit meer zorgen te maken over een lege batterij. Leer meer over OPPO’s nieuwe Reno4 Pro 5G.

Dit artikel is geschreven door een van onze partners. Onze redactie is niet verantwoordelijk voor de inhoud.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Wat vind jij van de Belgische telecommarkt?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Doe mee en win!

Business