Lezerstest

Review OPPO Find X2 Pro: het oordeel van onze lezers

Voordelen
Nadelen
Aanbevolen prijs:
Waar te koop?
Totaalscore 9
5 van onze trouwe lezers mochten twee weken aan de slag met OPPO Find X2 Pro. In dit artikel lees je hun oordeel.

De Find X2 Pro was de intrede van OPPO op de Belgische smartphonemarkt. En het moest een intrede door de grote poort worden. Want Find X2 Pro was één van de meest technisch geavanceerde vlaggenschepen die de Chinese smartphonefabrikant tot op heden al op de markt heeft gebracht.

In samenwerking met OPPO wilden we vijf lezers de kans geven om dit high-end toestel eens te kunnen uitproberen. Zij mochten zich in onze schoenen plaatsen en een review schrijven voor het toestel. Dit is hun verdict.

De eerste indruk

“Mijn eerste indruk was meteen positief. Een straightforward doos met premium design en enkele leuke verrassingen erin. Bij deze smartphone krijg je niet alleen een passend silicone case en extra screenprotector, maar ook een set stijlvolle oortjes. Helaas geen draadloze oortjes, maar wel één met een usb-c aansluiting, een slimme oplossing van OPPO om geen headphone jack te moeten voorzien op de toestel zelf.” (Jeroen Meykens)

“Alles zit heel netjes in het doosje. Er worden ook (mooie) oortjes meegeleverd die op een wijze verpakt zijn dat je zou denken dat ze draadloos zijn. Een klein beetje ontgoochelend stel je vast dat er wel degelijk een USB-C kabeltje aanhangt, toch een beetje verrassend voor zo’n duur toestel. Ook een screenprotectors had gemogen (liefst gemonteerd). Het belangrijkste die in de doos zit is natuurlijk de telefoon op zich. Zodra je deze vastneemt voel je dat dit een klassetoestel is. Het toestel voelt solide, zeer degelijk en eerder aan de zware kant (wat ik wel positief vind).” (Pieter Bekaert)

“Toen ik het toestel voor de eerste keer zag, schrok ik toch even van het formaat, hij is een volle centimeter groter dan mijn 5T en weegt zo maar eens eventjes 220gr wat toch een verschil geeft van bijna 60gr meer dan mijn oude toestel. Hij voelt zeer degelijk aan met zijn ceramic -aluminium behuizing maar helaas zit het evenwicht niet centraal zodat je de indruk hebt dat het toestel bovenaan zwaarder is en dat het toestel niet comfortabel in je hand ligt (lijkt alsof het toestel elk moment uit je hand kan vallen). Wat ik ook jammer vind, is dat de camera vrij vooruitsteekt, dus de telefoon vlak op de tafel leggen lukt helaas niet. De hoes helpt hier natuurlijk bij, maar ik ken genoeg mensen die hun telefoon ‘naakt’ gebruiken en dan heb je uiteraard een probleem.” (Werner Michielsen)

Het display

“Wow, wat een groot toestel!”, was mijn eerste gedachte wanneer ik de doos opende. De OPPO heeft namelijk een (gigantisch!) 6,7 inch – scherm. De hoge helderheid, de hoge verversingstijd (120 beelden per seconde) en het QHD+ AMOLED-scherm creëren duidelijke en betoverende beelden. Daarnaast beschikt het scherm over een uitgebreid en intens kleurenpalet. De kleuren lijken levensecht door de 10bit kleuren diepte, wat inhoudt dat er meer dan een miljard kleurschakeringen kunnen weergegeven worden.” (Sibian De Gussem)

“Om te beginnen zijn er de afmetingen, 16,5 cm hoog, en zijn gewicht, 220 gr is best veel. Maar je krijgt een geweldig amoledscherm dat aan 120Hz kan verversen, ultrascherp is en kleuren perfect weergeeft. De licht gebogen schermranden geven het toestel een exclusieve uitstraling. Onder het scherm zit de vingerafdrukscanner die meestal zeer vlot werkt.” (Edwin Gijsbregts)

“Daarnaast ben ik ook enorm verrast door het scherm zelf, een QHD AMOLED scherm met 120Hz refresh rate. Dit is met voorsprong het beste scherm dat ik reeds heb gezien. Alleen al aan de standaard ingestelde achtergrond merk je meteen de extra pixels die je niet terugvindt in een reguliere 1080p HD display. Het is echt een plezier om videos op dit toestel te bekijken, ook dankzij de uitstekende stereo speakers op dit toestel. Een tweede verrassing voor mij was de meerwaarde van een hogere refreshrate van 120Hz. Hierdoor voelt het toestel een heel stuk sneller aan en hij reageert meteen op elke aanraking. Er is duidelijk geen geld bespaart op het scherm!” (Jeroen Meyskens)

“Het scherm is prachtig, werkelijk prachtig. Hoe meer je dit toestel gebruikt, hoe meer je dit echt gaat appreciëren. Je went hier natuurlijk snel aan, na enkele dagen beschouw je het ook als normaal. Tot je een goedkopere telefoon er naast houdt en bvb. dezelfde foto opent. Dan zie je echt hoeveel helderder, rijker, mooier, scherper, gedetailleerder, … het scherm van de OPPO is.” (Pieter Bekaert)

Specs en prestaties

“Binnenin draait de Find X2 Pro op de Snapdragon 865 CPU, die intussen in de meeste (of in elk geval veel) flagship smartphones zit. Mijn testversie heeft maar liefst 12 GB RAM aan boord. Over 5 jaar is dat misschien de norm, maar vandaag is dat uitzonderlijk veel. Ook de 512 GB aan intern geheugen zijn genereus! Dat je geen geheugenkaartje kan bijsteken, is OPPO zo vergeven. Al die bepaald niet-zuinige specs vertalen zich – niet verrassend – in een optimale beleving: apps starten onmiddellijk op, werken flitsend snel en nergens merk je een hapering. Nooit.” (Edwin Gijsbregts)

“Wat het Color Os van Oppo betreft kan ik alleen maar enthousiast zijn, deze sluit zeer goed aan bij de kale Androidversie waar ik gewoonlijk mee werk. De responsiviteit van het scherm is zeer ‘snappy’ maar ik verwachtte ook niets anders met 12Gb aan geheugen en de 865 chipset van Qualcomm. De 512Gb aan opslagruimte versie die ik hier test, is voor mij persoonlijk niet nodig, alles zit tegenwoordig toch in de Cloud dus ik kom nog steeds toe met een 32-64Gb versie maar ik kan begrijpen dat sommige professionelen hier wel gebruik van maken.” (Werner Michielsen)

“Voor het eerst voelt het aan dat een smartphone sneller gaat dan wat je zou verwachten. Dit OPPO toestel bevat de nieuwe Snapdragon 865-processor gecombineerd met maar liefst 12GB RAM-geheugen! Geen enkele applicatie hapert op dit toestel en van wachten tijdens een laadscherm is bijna geen sprake meer.” (Jeroen Meykens)

Camera’s

“Dit is voor mij de reden om dit toestel te kopen: de camera. De camera is supersnel, bij het drukken op de (virtuele) knop is de foto onmiddellijk gemaakt. Wat verder opvalt: het zoomen is precies tovenarij, vroeger kwam de lens fysiek uit het fototoestel om dit mogelijk te maken, maar deze OPPO kan het met vaste lenzen. Op 10x zoom is het natuurlijk niet meer haarscherp zoals zonder zoom, maar vele vele vele malen scherper dan wat ik ooit zag op een GSM. Bij 5x zoom zijn de foto’s zeker nog erg goed bruikbaar. hoe de OPPO er in slaagt om in quasi donkere omstandigheden toch een lichtrijk beeld op te leveren, indrukwekkend! En zoveel details die nog zichtbaar zijn!” (Pieter Bekaert)

“Dat je met de Find X2 Pro geweldige foto’s kan maken, is bij deze ook bevestigd. Een scherpe hoofdcamera (de haartjes van de kat werden perfect weergegeven) mét optische stabilisatie, zeer geslaagde breedhoekcamera en een kwalitatieve 5x-telelens van het periscoop-type. Nachtopnames lukken ook verrassend goed met weinig ruis. Een geruststelling, want de cameraprestaties zijn toch voor velen doorslaggevend bij de aankoop van een nieuwe smartphone. De camera’s achterop steken wel zodanig uit dat het toestel zelfs met de bijgeleverde cover wiebelend op de tafel ligt.” (Edwin Gijsbregts)

“De OPPO Find X2 Pro profileert zich ook als een smartphone met een uitstekende camera, geschikt voor elk type fotografie. Er bevinden zich drie camera’s aan de achterzijde en een kleine punch hole aan de voorzijde. Doordat de drie camera’s samenwerken, ontstaan er spectaculaire, en mits enige ervaring adembenemende, beelden. Er zijn vier grote functies: de 48MP foto (8000×6000 pixels), de x10 hybride zoom en x60 digitale zoom en de breedbeeldlens. Ook de nachtmodus heeft me weten te bekoren: ingebouwde AI maakt een perfecte dag-foto van een zeer donkere omgeving. Ten slotte levert filmen ook heel mooie beelden op, zeker in 4K met 60 beelden per seconde. Er is ook goede beeldstabilisatie en 10bit Live HDR voorhanden, wat de kwaliteit van filmpjes nog verhoogt.” (Sibian De Gussem)

Batterij

“Dan de telefoon eerst even opladen en dit is echt zalig! Je ziet hem echt gewoon de percenten optellen en effectief na een 30-tal minuten was hij compleet geladen. Ook de laadanimatie vond ik zeer geslaagd. De batterij houdt het voor mijn gebruik gemakkelijk 1.5dag vol en is zoals ik eerder zei supersnel geladen.” (Werner Michielsen)

“Ondanks deze forse prijs heeft het toestel geen mogelijkheid tot draadloos opladen. Persoonlijk vind ik dat echter geen minpunt. Zeker niet omdat de 65W sterke snellader de batterij op minder dan drie kwartier weer helemaal oplaadt – blijf je even naar je scherm kijken, dan zie je het batterijpercentage snel verhogen! Wat dit betekent voor de levensduur van de batterij, zal de tijd moeten leren. Bij normaal gebruik moest ik de Find X2 Pro pas na ruim een dag tot zelfs anderhalve dag aan de lader hangen.” (Edwin Gijsbregts)

“Ik ontving de smartphone met een lege batterij en kon dus direct de kwaliteit van de oplader testen. OPPO heeft de 85W SuperVOOC 2.0 Flash oplader ontwikkelt en zoals beloofd was de batterij na amper 40 minuten volledig opgeladen. Deze heeft trouwens een vermogen van 4260mAh, waardoor ik me bij een volledige dag intensief gebruik geen zorgen hoefde te maken om de batterijduur.” (Sibian De Gussem)

Conclusie

“Mijn twee weken met dit toestel waren enorm positief en zou hem met veel plezier inruilen voor mijn huidige smartphone. Hij ondersteunt 5G wat hem future-proof maakt en bevat allerlei leuke snufjes zoals gebaren, slimme auto functies, een slimme zijbalk met snelkoppelingen en veel meer. Een enige minpuntje dat mij wel stoorde is dat dit model geen dual-sim ondersteuning heeft, wat een dealbreaker kan zijn voor sommige. Maar verder dan dat is de OPPO Find X2 Pro een absolute aanrader!” (Jeroen Meykens)

“De OPPO is er in geslaagd om in een kleine twee weken mijn vriend te worden. Mijn smartphone is een stuk een verlengstuk van mezelf (om niet te zeggen dat ik een beetje verslaafd ben) en de OPPO presteert op alle vlakken zeer goed. Ik heb me er niet aan geërgerd, op geen enkele manier. Prestaties zijn supersnel, camera is heel goed, het scherm is prachtig, etc. De enige domper op de feestvreugde is natuurlijk de prijs. Online vind ik het toestel voor rond de 1000 euro, en dat is toch een pak geld. De GSM is het objectief bekeken wel waard (zeker als je ook rekent dat 5G aanwezig is, én blijkbaar erg duur), maar je hebt voor honderden euro’s minder telefoons die in de dagdagelijkse werking waarschijnlijk niet veel moeten onderdoen. Maar als je bereid bent om de fikse investering te doen: dan zal je het je niet beklagen! Maar lever dan wel een screenprotector en betere koptelefoon mee!” (Pieter Bekaert)

“Mijn besluit is dat Oppo hier een prachtig toestel gemaakt heeft in het hoogste segment van de smartphone markt. Is het de huidige prijs van 1199€ voor mij waard? Neen, voor mij springt hij er dan niet genoeg uit. Voor die prijs verwacht ik eigenlijk alles perfect en dat was dus niet het geval. Ik heb het genoegen gehad om in korte tijd 2 Oppo’s te testen de laatste maand (deze en eentje van mijn collega zij het in een héél ander segment rond de 200€) en ook door dit toestel was ik aangenaam verrast. Gaat mijn volgende toestel er eentje van Oppo zijn? Die kans is zéér groot!” (Werner Michielsen)

“De straffe hardware gecombineerd met solide software (en 5G ondersteuning én een IP68- certificering!) maakt de OPPO Find X2 Pro tot een geweldige smartphone en een te duchten concurrent voor de klassieke toppers.” (Edwin Gijsbregts)

“De voordelen van de OPPO Find X2 Pro zijn veel talrijker dan de minpuntjes. Toch is en blijft het een smartphone van €1199. Ik zou dit geld liever besteden aan een duurdere computer, maar als jij een liefhebber bent van high-end smartphones, dan is dit toestel zeker een aanrader! Ik heb me er alleszins de afgelopen twee weken enorm mee geamuseerd en ik ben er zeker van dat deze OPPO je verwachtingen zal overtreffen.” (Sibian De Gussem)

Volledige reviews

Wil je alle individuele reviews nog eens apart lezen, dan kan dat door hieronder op de naam van de persoon te klikken:

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business