Partnerinfo

Creër je eigen slimme WiFi-systeem met de Synology RT2600ac

Synology RT2600ac
De Synology RT2600ac is de ultieme oplossing voor wie graag technologische snufjes in huis haalt. WPA3, mesh, VPN en profielen, het kan allemaal.

Hoe creëer je slimme en razendsnelle WiFi in huis? Een combinatie van een krachtige router en en verschillende smart tools kunnen jouw WiFi-verbinding thuis verbeteren zodat geen enkele taak te veel is voor je netwerk. Eén van de betere routers hiervoor is de Synology RT2600ac. In combinatie met de nieuwste mesh-wifitechnologie kan je deze router bovendien uitbreiden met de Synology MR2200ac. Het is de ideale oplossing voor kantoren en techniekliefhebbers die willen profiteren van de beste toepassingen van Synology.

Synology RT2600ac meshrouter 

De RT2600ac heeft een Dual Core 1,7GHz CPU aan boord die een krachtige quad stream of dual band kan creëren. In combinatie met Wave 2 en de ondersteuning voor MU-MIMO en de meeste recente 802.11ac standaard kan je zowel op het 2.4 GHz als 5 GHz-bereik surfen. Maar dat is niet alles. Behalve een gewone WiFi-router biedt deze RT2600ac tientallen extra tools die gratis ter beschikking zijn. Van slimme WiFi over een VPN tot intelligente webfilters met ouderlijk toezicht. 

Slimme WiFi 

Hoe werkt dat nu precies? De Synology RT2600ac gaat automatisch controleren welke band het meest interessant is op die locatie. Je toestel zal in combinatie met de router zelf overschakelen van de 2.4GHz naar 5GHz en omgekeerd. In combinatie met de MR2200ac uitbreiding kan je je netwerk nog meer uitbreiden waardoor je een extra band toevoegt. Ook hier zal je meshsysteem zelf beslissen welke band de snelste is. Bovendien kan je via het handige WiFi Connect-systeem van Synology alles realtime volgen. 

Webfilters en ouderlijk toezicht 

Of het nu om een privé thuisnetwerk gaat of een netwerk op kantoor, als administrator kan je verschillende gebruikersprofielen creëren. Van gasten tot familieleden of vrienden, iedereen kan zijn eigen profiel krijgen. Verhuur je bijvoorbeeld een AirBnB? Dan kan je gebruikerstijden, bandbreedtelimieten en logins creëren. Dat doe je allemaal vanuit de Safe Acces-tool van Synology. Met de ingebouwde mogelijkheden voor ouderlijk toezicht kan je per gebruiker aanduiden of het om een kind gaat. Die instellingen kan je dan nog specifieker bewerken om te voorkomen dat je kind verloren loopt op internet. 

Synology RT2600ac

WPA3 en VPN-server 

De Synology RT2600ac was de eerste router met WPA3 aan boord. Je krijgt dus de nieuwste beveiligingsfuncties aan boord. Bovendien heeft de router een Synolgy SSL VPN en WebVPN aan boord. Dat zit allemaal in de VPN Plus-app van de netwerkspecialist. 

Interesse? Ontdek hier alle mogelijkheden met de Synology RT2600ac & MR2200ac meshcombo. 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business