Reviews

Review Qnap TS-251C

Voordelen
interface
gebruiksgemak
app-aanbod
prestaties
mobiele applicaties
Nadelen
schijven manueel installeren
Aanbevolen prijs: €299
Waar te koop?
Totaalscore 9
In een uitgebreide test hebben we zes NAS'en onder loep genomen. Hier bespreken we de Qnap TS-251C.

Qnap

Qnap toont met de TS-251C wat er mogelijk is binnen deze prijscategorie, en positioneert zich op minstens gelijke voet met Asustor. De aangename ervaring die de NAS kenmerkt, begint bij het openen van de doos, waar een QR-code je de weg wijst naar initialisatie via de smartphone. De wizard is gepolijst, mooi en voorzien van de nodige opties. De ondersteuning die deze NAS biedt, is misschien wel de uitgebreidste van de hele massatest.

De interface is prachtig en doet ons bij momenten denken aan OS X. Dankzij het multitasken binnen vensters lijkt het alsof je een volwaardige computer bedient. De menu’s zijn mooi, overzichtelijk en heel erg duidelijk. Alles staat waar je het zou verwachten. Het Qnap-app-aanbod is uitstekend, samen met de Asustor heeft Qnap de beste winkel uit de test.

Qnap interface

Het gebruiksgemak van de Qnap staat ietwat in contrast met de hardware. Je moet de schijven immers zelf vaststeken zoals in een computer, terwijl de concurrentie een kliksysteem hanteert. Al bij al is dat ook eenvoudig, maar beslist minder gestroomlijnd dan het alternatief. Toch doe ik die extra moeite graag, aangezien Qnap compensatie biedt met krachtigste ingewanden van de hoop.

HD-films afspelen of naar je tv sturen is dan ook geen probleem. Ook deze NAS is tot slot voorzien van een HDMI-poort, zodat hij net als de Asustor dienst doet als multimediaschijf. Om eerlijk te zijn, sta ik versteld van de Qnap. 299 euro is op het randje van budget, maar wat je krijgt voor je geld, is ronduit spectaculair.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zie jij heil in de toekomst van VR?

  • Nee (55%, 127 Votes)
  • Ja (21%, 49 Votes)
  • Ja, ik heb ook een VR-bril (10%, 22 Votes)
  • Ja, ik wil een VR-bril kopen (8%, 18 Votes)
  • Nee, ik heb wel een VR-bril (6%, 13 Votes)

Aantal stemmen: 229

Laden ... Laden ...
Tenways CGO600 verkrijgbaar aan de laagste prijs ooit

Tenways CGO600 verkrijgbaar aan de laagste prijs ooit

Bekijk beschikbaarheid

Business