Reviews

Review Seagate NAS Pro 2

Voordelen
prestaties
bouwkwaliteit
ethernet-aansluitingen
Nadelen
interface
app-aanbod
Aanbevolen prijs: €260
Waar te koop?
Totaalscore 7
In een uitgebreide test hebben we zes NAS'en onder loep genomen. Hier bespreken we de Seagate NAS Pro 2.

Seagate is goed in harde schijven en lijkt besloten te hebben dat er dan ook maar een NAS-aanbod bij moet. De Nas Pro 2 heeft zeker potentieel. De uitstekende lees- en schrijfsnelheden suggereren dat Seagates hardware mooi is afgestemd op de NAS-schijven. Het merk levert een budgetNAS af die zeker niet slecht is, maar misschien iets te beperkt blijft in de mogelijkheden om de prijs te rechtvaardigen. Ondanks de krachtige hardware heeft dit toestel niet al te veel functies.

De webinterface is weliswaar mooi en strak, maar ik mis een volwaardig besturingssysteem zoals onder andere Qnap, Asustor en Synology dat hebben. De vertaling naar het Nederlands is bovendien bij momenten pijnlijk. Ook het app-aanbod is aan de beperkte kant. Ik heb de indruk dat de fabrikant nog werk voor de boeg heeft wat gebruikservaring betreft.

De NAS Pro 2 is een goed toestel dat verkocht wordt aan een eerlijke prijs, maar uiteindelijk toch tekort schiet door de beperkingen van de software. Als je het uiterste niet uit je NAS kan persen, wat voor zin heeft het dan om een krachtig exemplaar te bezitten?

Tot slot moeten ik melding maken van een vreemde bug die ik enkel bij dit toestel tegenkwam: tijdens het kopiëren nam de bestandsoverdracht van tijd tot tijd flinke dipjes die even konden aanhouden.

Wanneer alles goed werkt, is de Seagate echter erg snel, zodat je de twee ethernetpoorten op de achterkant indien gewenst zal kunnen benutten. Concurrent van Seagate, Western Digital, heeft voor de volledigheid een gelijkaardige NAS in het aanbod.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business