Reviews

Review Synology DS214

Voordelen
bouwkwaliteit
interface
eenvoudig kliksysteem voor schijven
aanpasbare opties
Nadelen
beperkt app-aanbod
Aanbevolen prijs: €250
Waar te koop?
Totaalscore 8
In een uitgebreide test hebben we zes NAS'en onder loep genomen. Hier bespreken we de Synology DS214.

Synology weet hoe het een NAS in elkaar moet boksen. Het toestel zelf straalt kwaliteit uit omwille van de bouwmaterialen en het doordacht design. Een handig kliksysteem maakt het invoeren van schijven doodeenvoudig en wanneer we de NAS opstarten, blijft onze aangename ervaring voortduren. De synology is amateur-bestendig en biedt toch speelruimte voor geavanceerde gebruikers. Wie niet goed weet waarmee hij bezig is, kan voor Synology Hybrid RAID kiezen bij het installatieproces.

Zodra alles geïnitialiseerd is, kom ik in een aangename OS-omgeving terecht die doet denken aan Qnap en Asustor. Het besturingssysteem heeft duidelijk niet voor niets een grote schare fans. Aan de instellingen tweaken, grote en kleine aanpassingen doen (zoals geplande updates) en zelfs multitasken, is een plezier op de NAS.

Tot zover is de DS214 vergelijkbaar met de andere krachtpatsers in de test. Onder de motorkap zijn de kaarten echter anders geschud. Synology kiest hier voor een eerder slappe processor en dat heeft verregaande gevolgen. De app-store, die bij andere modellen van deze fabrikant heerlijk vol zit, biedt nu zelfs geen Plex aan.

Synology zelf wilde liever een iets duurdere NAS insturen: de DS214+. Die kostte meer dan wat de bovengrens van deze test toeliet, maar die + -variant heeft meer kracht en een groter app-aanbod. Deze NAS valt wat ons betreft net uit de boot. Dat dit toestel zelf uitstekend is, staat buiten kijf, maar uiteindelijk staat of valt een NAS met het app-aanbod.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business