Reviews

Review Zyxel NSA325 v2

Voordelen
spotgoedkoop
veel functies voor het geld
zelfs enkele apps
Nadelen
verouderde interface
prestaties
Aanbevolen prijs: €95
Waar te koop?
Totaalscore 6
In een uitgebreide test hebben we zes NAS'en onder loep genomen. Hier bespreken we de Zyxel NSA325 v2.

Van een prijsbreker gesproken: voor de NSA325 van Zyxel ben je geen honderd euro kwijt en dat is ongezien. De prestaties zijn dan ook op navenant, maar niet slechter dan exemplaren van 30 à 40 euro duurder. De Zyxel heeft slappe ingewanden met een rustieke single core processor, maar zeker langs de buitenkant ziet de NAS er minder goedkoop uit dan hij is.

De initialisatiewizard is niet geweldig. De interface is oubollig en je hebt een wachtwoord nodig dat in kleine lettertjes verstopt staat op de quickstartguide, maar uiteindelijk kreeg ik alles relatief vlot aan de praat. De interface zelf is niet moeders mooiste, maar tot onze verrassing komen we hier wel een appwinkel tegen.

Goed gevuld is die weinig verrassend niet, maar enkele bekende namen zoals Transmission maken wel degelijk hun opwachting. Verder ondersteunt de Zyxel de gebruikelijke functies: een mediaserver, iTunes en zelfs Dropbox.

Zonder naar de prijs te kijken, is de NSA325 niet meteen een goede NAS, maar wanneer we de magere 95 euro, die je moet uitgeven om van dit toestel het jouwe te maken, in rekening brengen, ziet de Zyxel er plots veel aantrekkelijker uit. Eén punt is van levensbelang voor wie dit toestel overweegt: weet wat je koopt.

Als spotgoedkope NAS biedt Zyksel met dit product waar voor z’n geld. Je betaalt echter niet veel, dus verwacht ook niet dat je heel veel in de plaats krijgt. Zoek je gewoon een back-up schijf met mediaserver-optie, dan ben je hier natuurlijk wel aan het juiste adres, maar bezint eer ge begint.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business