Reviews

Corsair Virtuoso RGB Wireless XT review: Audio van het hoogste niveau

Corsair Virtuoso RGB Wireless XT
Voordelen
Uitstekende audio én microfoonkwaliteit
Comfortabel en stevig
Knap ontwerp
Veel connectiemogelijkheden
Nadelen
Batterijduur kan nog beter
Niet voor Xbox of Switch gamers
Aanbevolen prijs: €279,99
Waar te koop?
Totaalscore 9
De Corsair Virtuoso RGB Wireless XT levert audioprestaties van topniveau die gamers ongetwijfeld zullen kunnen bekoren.

Vorig jaar mochten we al een keer de Corsair Virtuoso Wireless RGB SE reviewen, een headset die we toen prezen om zijn premium look en handige microfoon. Dit jaar introduceert Corsair de Virtuoso RGB Wireless XT die nog een stapje verder gaat en zorgt voor high-fidelity audio en heel wat connectiviteit.

Corsair Virtuoso RGB Wireless XT kantoor

Wie een aardig budget overheeft voor de best mogelijke gaming headset, heeft verrassend veel opties. Zo hebben wij eerder al de EPOS GSP 670 aan 349,99 euro getest en de Logitech Pro X aan 199,99 euro, waar ook de Virtuoso SE zich bevond. De Virtuoso RGB XT zit daar met zijn 279,99 euro dus ergens middenin en laat goed van zich horen.

Heel wat connectiviteit

Op vlak van connectiviteit bijvoorbeeld, want er zijn vier verbindingsmogelijkheden verdeeld over wired en wireless. Je kan opteren voor de 3,5mm hoofdtelefoonaansluiting, USB-C, via de 2,5Hz dongle of via Bluetooth. De Virtuoso RGB Wireless XT ondersteunt bovendien dubbele connectiviteit via de dongle en bluetooth, wat je toelaat om te gamen op PC of PlayStation 5 terwijl je op hetzelfde moment ook een gesprek kan voeren via je telefoon, bijvoorbeeld via Discord. 

Corsair Virtuoso RGB Wireless XT kabels

Al die connectiviteit is natuurlijk mooi meegenomen, maar het is niet meer dan een extra bovenop de uitstekende audiokwaliteit die de XT produceert tijdens het gamen of het luisteren naar muziek. Dat komt door de 50mm neodymium drivers die een brede geluidsfrequentie hebben van 20Hz tot 40.0000Khz. Dolby Atmos wordt ondersteund en natuurlijk heb je ook nog de omnidirectionele 9,5mm microfoon die bovendien afneembaar is. De headset is misschien niet perfect, maar is wel een zeer indrukwekkend stukje audio-apparatuur.

Premium ontwerp

De headset ziet er bovendien goed uit en kan duidelijk tegen een stootje. De dominante kleur is zwart en het geheel bestaat uit lichtgewicht aluminium. Het Corsair logo is op beide oorschelpen te vinden en is zoals verwacht volledige aan te passen via de iCue software. 

Corsair Virtuoso RGB Wireless XT

Onderaan vinden we langs elke kant verschillende manieren om de headset te bedienen of aan te sluiten. Rechts vind je bijvoorbeeld de volumeslider, een knop om te wisselen tussen draadloos en USB, de 3,5mm hoofdtelefoonaansluiting en de aansluiting voor de microfoon. Onderaan die microfoon vind je een mute-knop. Staat je microfoon op mute? Dan wordt deze automatisch geactiveerd als je een telefoontje aanneemt. 

De Virtuoso RGB Wireless XT zit snug en comfortable op je hoofd, hoe lang je ook aan het gamen bent. De oorschelpen bestaan uit geheugenschuim dat zeer aangenaam zit, maar tegelijk ook goed ademt waardoor zweet minder snel zal opstapelen. De hoofdband is zacht en kan in stappen verzet worden, zodat je hem niet steeds moet aanpassen nadat je hem afzet. Meegeleverd is een kwalitatieve pouch met een magnetische sluiting om je headset in op te bergen.

Premium audio voor gamers en muziekfanaten

Wat audio betreft maakt de Virtuoso RGB Wireless XT een zeer goede indruk tijdens het gamen. Of je nu op PC of PlayStation speelt. In competitieve games zoals Call of Duty bijvoorbeeld zorgt de headset voor een duidelijk competitief voordeel. Schoten, voetstappen, omgevingsgeluiden en communicatie klinken allemaal kristalhelder. De microfoon is ook enorm helder. Zelfs zij die van singleplayer content houden zullen tevreden zijn. Denk maar aan Cyberpunk 2077, Resident Evil Village of de nieuwe Ratchet & Clank die allemaal voordelen halen uit de immersie waar het geluid voor zorgt. Op PC kan je bovendien opteren voor Dolby Atmos ondersteuning om alles naar een nog hoger niveau te tillen, maar daarvoor moet je wel eenmalig 15 euro betalen in de Atmos app.

Corsair Virtuoso RGB Wireless XT

De Virtuoso RGB Wireless XT werkt ook prachtig met high-fidelity muziekstreamingdiensten zoals Tidal die 40KHz aanbieden voor een unieke luisterervaring. Wil je zelf nog aanpassingen maken, dan kan dat via iCue.

Bijna perfect

Kleine opmerkingen die we hebben bij de Virtuoso RGB Wireless XT zijn het bereik van de 2,5Ghz dongle dat toch al eens bleek weg te vallen als we in de keuken koffie gingen maken. Hier zaten echter wel enkele muren tussen en tijdens het gamen zelf was de verbinding perfect. De batterijduur van de headset bevindt zich rond de 20 uur, al kan de RGB-verlichting en de dubbele connectiviteit daar wel een vijftal uur minder van maken. Dat is zeker oké, al hadden we graag nog iets meer gezien. 

Eindoordeel Corsair Virtuoso Wireless RGB XT

Alles samen zij we zeer enthousiast over de Corsair Virtuoso RGB Wireless XT. Het ontwerp is van het hoogste niveau en de audioprestaties passen daar helemaal bij. Je hebt er een aardig budget voor nodig, maar wie lange dagen doorbrengt voor zijn PC of PlayStation (en liefst nog beide), zal zich de investering zeker niet beklagen. Tijdens het werken kan je de headset bovendien ook gebruiken om hoge kwaliteits muziek te luisteren.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business