Reviews

EPOS Sennheiser GSP 670 review: Premium geluidskwaliteit voor gamers

EPOS Sennheiser GSP 670
Voordelen
Fenomenale audio
Zo goed als geen latency
Comfortabel
Nadelen
Bulky design
Prijzig
Verbinden met smartphone én PC geeft conflicten
Aanbevolen prijs: €349
Waar te koop?
Totaalscore 9
De EPOS Sennheiser GSP 670 levert een fantastische geluidservaring voor elke gamer in het bezit van een PlayStation 4 of PC.

Maak kennis met de GSP 670: Een draadloze headset van EPOS, sinds enkele tijd de producent van de Sennheiser producten. Het is een naam die nog steeds nauw verbonden is met kwalitatieve audio en ik was dan ook heel benieuwd naar deze variant voor PC en PS4. Mijn eerste gaming headset ooit was er een van Sennheiser, tot de bekabeling zich een keer teveel rond mijn bureaustoel wikkelde. Ongetwijfeld zeer herkenbaar bij veel gamers. Gelukkig is dat geen probleem probleem met de EPOS GSP 670, want deze premium headset is helemaal draadloos, behalve dan tijdens het opladen.

EPOS Sennheiser GSP 670

EPOS GSP 670: What’s in the box?

De eerste indrukken beginnen natuurlijk bij de verpakking en deze zet meteen al de toon. Je koopt immers een headset met een adviesprijs van 349 euro en dan wil je geen goedkope plastic verpakking in handen krijgen. Een op maat gemaakte insert houdt de headset netjes op zijn plaats tot je klaar bent om hem voor de eerste op je hoofd te zetten. Naast het nodige papierwerk vinden we ook een micro usb-kabel en dongle is de doos. Deze eerste zorgt ervoor dat de GSP 670 in slechts 7 minuten van twee uur batterijduur wordt voorzien, terwijl de dongle zorgt voor de draadloze aflevering van het geluid met nagenoeg geen vertraging. Verbinding maken via Bluetooth is bovendien ook een optie, bijvoorbeeld om via je smartphone te gamen of naar muziek te luisteren. 

EPOS Sennheiser GSP 670 box

Robuust design

Wat meteen opvalt wanneer je de EPOS GSP 670 vastneem, is dat het met zijn 398 gram geen lichtgewicht is en dat heeft zowel voor- als nadelen. Een van die voordelen is dat je overal voorzien bent van heel veel padding. De oordoppen zijn zo’n 2,5 centimeter breed en zorgen ervoor dat de headset enorm comfortabel zit, zelfs bij langere sessies én in combinatie met een bril. Aan de hoofdband is ook voldoende padding aanwezig en dat zorgt er dan weer voor dat de headset niet vervelend begint aan te voelen. Verstelbare sliders bovenaan zorgen er trouwens voor dat je zeer specifiek kan aanpassen hoe strak de GSP 670 aansluit. Active noise-cancellation is niet voorzien, maar omdat de headset zo goed aansluit is dat ook niet nodig en zal er al veel lawaai weggefilterd worden door de oordoppen. 

EPOS Sennheiser GSP 670

Aan de keerzijde van de medaille zorgt dit er natuurlijk wel voor dat de GSP 670 er heel bulky komt uit te zien, waardoor het design niet onmiddellijk aantrekkelijk zal zijn voor zij die iets minder opvallends zoeken. Vooral aan de oorschelpen valt dit op, want daar is de headset maar liefst 6,5 centimeter breed. Aan de linkerzijde vinden we de microfoon terug en ook deze is zeker niet onopvallend te noemen. De mogelijkheid om deze los te koppelen, zoals bij de Logitech Pro X bijvoorbeeld, had leuk geweest, al is het feit dat hij automatisch op mute gaat als je hem naar boven draait dat ook wel.

EPOS Sennheiser GSP 670

Rechts vinden we een grote draaiknop terug. Deze is netjes verwerkt in het design en laat je toe om heel nauwkeurig het volume van je headset aan te passen. Draai je het volume helemaal naar 0, dan schakelt de GSP 670 zichzelf uit. Dit gebeurt trouwens ook als er een tijdje geen geluid wordt gedetecteerd en dat kunnen we enorm appreciëren, want zo gaat de batterij zonder moeite een hele tijd mee (ongeveer 16 uur via de dongle, 20 via Bluetooth). De knop is even stevig als de rest van de headset, wat ervoor zorgt dat je nooit per ongeluk het volume zal aanpassen. Een kleinere volumewiel geeft je dan weer de mogelijkheid om in-game audio en voice chat apart te beheren, zoals je dat in Discord zou doen. Een laatste knop op de rechter schelp kan je zelf instellen via de Sennheiser Gaming Suite en de keuze is tussen surround sound aan- en uitzetten of van audio presets wisselen. Links vinden we tenslotte nog de Bluetooth-knop die je helpt bij het pairen van de headset met je telefoon. Snel even de knop gebruiken laat je het batterijpercentage weten en dat is een klein detail waar we EPOS enorm dankbaar voor zijn!

Geluid en microfoon

Terwijl het design van de EPOS GSP 670 misschien niet voor iedereen is, is de geluidskwaliteit dat absoluut wel. De headset kan zowel op PlayStation 4 als op PC gebruikt worden en op beide doet hij fantastisch werk om het geluid zo nauwkeurig mogelijk weer te geven. Dit zorgt ervoor dat je je perfect kan inleven in je spel, zeker in titels zoals Valorant of Call of Duty: Modern Warfare. Wapens, voertuigen, voetstappen en zoveel meer, ze zijn allemaal makkelijk te identificeren met de GSP 670 en het lijkt dan ook alsof je middenin de actie zit. Is het toch niet helemaal naar je zin, dan kan je per spel ook je eigen instellingen samenstellen via de Sennheiser Gaming Suite, al vonden wij de headset uit de doos alvast fantastisch klinken. Zo goed zelfs dat ik merkte dat ik vaak de headset over mijn speakers verkoos om naar muziek of een podcast te luisteren. 

In dit laatste geval merkte ik wel dat de dongle steeds prioriteit kreeg over de Bluetooth-verbinding van de GSP 670, waardoor muziek op je smartphone zal uitgezet worden op het moment dat je de dongle in je computer stopt. Hopelijk kijkt Sennheiser EPOS hier even naar voor een volgende software-update of maakt men duidelijker hoe dit juist moet werken.

Wat de microfoon betreft hebben we ook geen reden tot klagen, al is deze zeker niet buitengewoon te noemen. Het geluid klinkt helder en de voice enhancer, noise gate en noise cancellation opties zorgen voor de nodige controle, maar het eindresultaat klinkt nog steeds niet beter dan dat van een kwalitatieve externe microfoon. Dat gezegd zijnde, het is zeker voldoende. De headset wordt tenslotte ook door de esports professionals van SK Gaming gebruikt. 

Sennheiser Gaming Suite software

Om de headset van de nodige updates te voorzien, heb je de Sennheiser Gaming Suite en de dongle nodig. Verbinden gaat vlot, al moet je er wel voor zorgen dat de GSP 670 staat ingesteld als standaard audio-apparaat om toegang te krijgen tot alle functies. Updaten ging voor ons prima en tijdens het afwerken van deze review merkten we dat er al opnieuw een update klaarstond voor de headset, naast de update die wij eerder binnenhaalden. Dit toont dat Sennheiser EPOS actief bezig is met het verbeteren van hun producten en dat kunnen we alleen maar toejuichen.  

Sennheiser EPOS GSP 670: Eindoordeel

Ben jij een gamer die alleen maar het beste wil? Dan zal de EPOS GSP 670 je dankzij zijn fenomenale audio-prestaties absoluut kunnen bekoren. De headset zit bovendien enorm goed en sluit mooi aan, waardoor lawaai op de achtergrond verdwijnt zonder dat er echt noise cancellation aanwezig is. Het design mocht wat ons betreft wel wat subtieler, maar dat blijft persoonlijk. De adviesprijs van 349 euro is stevig, maar we verwachten een lange levensduur te halen uit deze headset (mede dankzij de frequente updates) en dat maakt de EPOS GSP 670 zijn geld meer dan waard. 

EPOS Sennheiser GSP 670


accessoiresaudioeposgamingslider

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bekijk prijzen