Reviews

Logitech Pro X Superlight review: licht, maar prestatiegericht

Logitech Pro X Superlight overzicht
Voordelen
Vederlicht
Enorm nauwkeurig
Goede batterijduur
Stickers voor extra grip
Nadelen
Geen RGB?
Knoppen zijkant kunnen beter
Aanbevolen prijs: €119
Waar te koop?

Logitech G Pro X Superlight Draadloze Gaming Muis Zwart

Totaalscore 8
De Logitech G Pro X Superlight is een waanzinnig snelle én lichte muis. Dat maakt ze uitstekend voor competitieve gamers.

Competitieve gamers die op zoek zijn naar de beste hardware, kunnen daarvoor al geruime tijd terecht bij Logitech G en hun Pro X line-up, waaronder de G Pro X gamingheadset en het mechanisch TKL-toetsenbord met dezelfde naam. Natuurlijk hoort daar ook een muis bij en dat is de Logitech Pro X Superlight, een draadloos exemplaar van slechts 63 gram. 

Pro X Superlight wit

Dit maakt van de Pro X Superlight meteen de lichtste muis die we ooit al getest hebben en dat is inclusief de kleine POP Mouse van Logitech. Om die titel te bekomen waren er natuurlijk wat opofferingen nodig. Zo zijn extra’s zoals RGB achterwege gelaten en ontbreekt er ook een extra knop om de DPI te regelen. Beide zijn niet noodzakelijk, maar heb je er nood aan, dan kijk je best elders in de gamingline-up van Logitech G (wij raden de G703 aan).

Ontwerp

Houd jij van minimalisme in gewicht en stijl, dan ga je de Pro X Superlight fantastisch vinden. Vreemde vormen kom je hier niet tegen: er is gewoon de muis in het zwart, wit en sinds kort ook roze. Naast de muis vinden we in de doos ook nog een gevlochten microUSB-kabel met een uniek uiteinde. We zagen dit ook al bij andere Logitech-muizen en het is een wat vreemde keuze, omdat je daardoor niet zomaar elke kabel kan aansluiten om je muis op te laden. We vermoeden wel dat er in een toekomstige generatie zal overgestapt worden naar usb-c, zoals we bijvoorbeeld al zien bij de MX Master 3 uit de business line-up

zijaanzicht Logitech Pro X Superlight

Verder vinden we nog een Lightspeed-dongle terug, want die hebben we nodig om het maximale uit de muis te halen. De ontvanger kan opgeborgen worden door de magnetische cover onderaan de muis te openen. Deze cover is ook te vervangen door een exemplaar met PTFE-coating, waardoor die even goed gaat glijden als de zijkanten van de muis. Fun fact: je kan de cover ook vervangen door die uit andere Logitech G muizen, zoals de G703. Hierdoor kan je wat gewicht toevoegen, mocht je dat aangenamer vinden bij bepaalde games. 

Verder is de Pro X Superlight voorzien van slechts vijf knoppen. De vorm van de twee zijknoppen is niet de allerbeste, waardoor het soms even duurt om je duim juist te positioneren. Zelf hebben we grote handen en hoewel de muis net iets groter had mogen zijn, vonden we ze ook tijdens lange sessies zeer aangenaam in gebruik. Bonuspunten voor het toevoegen van stickers die je op de zijkanten van de muis en de linker- en rechterklik kan kleven als je graag wat extra grip hebt. 

Prestaties

De Pro X Superlight presteert fantastisch tijdens het gamen en dat komt natuurlijk grotendeels door de HERO-sensor die een maximale DPI van 25.600 mogelijk maakt. Verder merk je amper dat je de muis beweegt, dus als je momenteel een zwaarder model gebruikt, dan ga je het verschil zeker merken. 

knoppen en scrollwiel

We gingen aan de slag met verschillende games, van Call of Duty Black Ops Cold War, tot League of Legends en natuurlijk Hearthstone. De ervaring was vergelijkbaar met die van de G703 en we waren dan ook snel op ons gemak met deze iets kleinere variant. Zoals steeds kan je in Logitech G Hub de nodige aanpassingen maken, zodat de muis exact doet wat jij wil. Je kan zelfs meerdere profielen instellen, zodat je de muis van computer kan wisselen zonder dat je de software nodig hebt. 

Logitech geeft een batterijduur aan van 70 uur en dat lijkt een zeer goede schatting te zijn. Omdat er geen overbodige RGB aanwezig is, verbruikt de muis immers niet veel energie en zal je waarschijnlijk één keer per week de kabel erbij moeten nemen. Een alternatief daarvoor is de PowerPlay-muismat van Logitech die ondersteuning heeft voor het draadloos opladen van de Pro X Superlight, maar met een prijskaartje van 125 euro betaal je wel aardig voor dat beetje extra gemak. 

Eindoordeel Logitech Pro X Superlight

Ben je op zoek naar een lichtgewicht draadloze muis, dan is de kans groot dat de Pro X Superlight de beste keuze is. Je geeft er wat extra’s voor op, maar RGB maakt je nog steeds geen betere gamer en die ga je dan ook niet missen in het midden van een competitieve wedstrijd. 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business