Hearthstone Throne of Tides Art
RECENSIEOVERZICHT
PRO
  • Impactvolle nieuwe kaarten
  • Voordelige prijs
  • Murloc decks!
CON
  • Gouden set veel te duur
  • Elementals niet speelbaar

Een week na de release van de Throne of Tides mini-set zijn we klaar om een oordeel te vellen over de nieuwe kaarten.


Ondertussen is het al van april geleden dat we mochten kennismaken met de Voyage to the Sunken City uitbreiding van Hearthstone en dat betekent dat het stillaan tijd was voor een mini-set. Deze komt er in de vorm van Throne of Tides, een verzameling van 35 nieuwe kaarten die te koop is voor slechts 14,99 euro of 2000 goud.

Nieuwe Colossal minions

Een van de best onthaalde toevoegingen in Sunken Temple was het Colossal keyword. Kaarten met dat keyword komen met verschillende aanhangsels die gelijktijdig met de kaart gespeeld worden, zelfs als deze rechtstreeks uit je deck komt. Ze maken daarom meteen een impact op het speelbord en het was dan ook logisch dat we in Throne of Tides enkele nieuwe exemplaren zouden zien. In dit geval gaat het om Ozumat en Neptulon. Beide worden momenteel niet vaak gespeeld, maar Neptulon kan wel gebruikt worden in Big Paladin, een deck dat we persoonlijk graag spelen.

Een Colossal die wel impact wist te maken is Xhilag of the Abyss. Deze Demon Hunter kaart kreeg met Throne of Tides een buff en is nu krachtig genoeg om gespeeld te worden. In combinatie met Caria Felsoul kan je er zelfs twee exemplaren van spelen. Dit en enkele nieuwe kaarten zoals Fossil Fanatic, hebben ervoor gezorgd dat Demon Hunter veruit als de sterkste class van de set beschouwd kan worden. Zowel Naga Demon Hunter (met de nieuwe Rush minion Herald of Chaos) als Fel Demon Hunter worden zeer vaak gespeeld. Het gaat om agressieve decks en matches duren dan ook niet al te lang, wat we zeker kunnen smaken.


Return of the Murlocs

Verder zorgt de set ervoor dat ook Murloc decks een pak sterke zijn geworden dan voordien. Daar is één kaart verantwoordelijk voor: Clownfish. Deze kaart maakt de twee volgende Murlocs 2 mana goedkoper en geeft je een enorm voordeel in tempo. Persoonlijk genieten we wel van Murloc decks, maar het is zo goed als zeker dat kaart een nerf gaat krijgen. Eén mana minder zou ook al sterk zijn.

Door de kracht van bovenstaande decks hebben de nieuwe Elemental kaarten uit Throne of Tides nog niet de kans gekregen om zich te bewijzen en dat is wel jammer. Year of the Hydra is echter nog maar net begonnen en ze hebben nog tot begin 2024 om dat wel te doen. Het potentieel is er zeker als de meta vertraagt.

Eindoordeel

Moeten we deze mini set beoordelen, dan zijn we er absoluut tevreden mee. Enkele impactvolle kaarten hebben de meta op zijn kop gezet, iets dat na anderhalve maand sinds de lancering van de uitbreiding zeer welkom is. Omdat lang niet alle kaarten (momenteel) speelbaar zijn, kunnen we wel niet aanraden om de gouden mini-set aan te schaffen. 69,99 euro is in onze ogen veel te veel daarvoor en je kan de gebruikte kaarten beter upgraden met dust, een nieuwe feature die enkele maanden geleden werd toegevoegd.


Gerelateerde artikelen

Hearthstone: Year of the Hydra en nieuwe Core Set aangekondigd

Traditiegetrouw wordt met de eerste uitbreiding van het kalenderjaar ook de roadmap voor het nieuwe Hearthstone-jaar aangekondigd. Dit is wat we weten over Year of the Hydra.

Hearthstone interview + card reveal: “We want to push boundaries and try new things.”

In this interview we explore the depths of Hearthstone's latest expansion: Voyage to the Sunken City, and reveal a new card: Radar Detector!

BlizzConline interview: “Hearthstone has become a platform for card games”

At BlizzConline, Blizzard introduced Forged in the Barrens, the newest expansion for Hearthstone. We talked to Ben Lee, Nathan Lyons-Smith and Chadd Nervig about what's new.

Hearthstone Voyage to the Sunken City: De beste decks om zelf te proberen

Op zoek naar de beste Hearthstone decks om vanavond met te starten? Dit speelden wij in het Journey to the Sunken City theorycrafting event.