Tips

Workshop Untappd: Drink bier met mate(n)

Untappd is dé app voor de bierliefhebber. Je kan er mee bijhouden welke bieren je al hebt gedronken, of er nieuwe biertjes mee ontdekken.

Lust jij al wel eens graag een (speciaal) biertje? Dan kan het leuk zijn om de app Untappd eens een kans te geven. Deze app is eigenlijk een soort socialmediaplatform dat gecentraliseerd is rond bier en het genieten ervan. De app bevat heel wat leuke functies, zoals het ‘inchecken’ bij een bepaalde biersoort. Zo ga je er mee aan de slag:

Stap 1 / Download de app

Als eerste moet je de app natuurlijk op je smartphone downloaden. De app is volledig gratis dus er is geen reden om het eens poging te wagen. De app is beschikbaar voor zowel Android als iOS. Eens de app gedownload is, open je hem om een account aan te maken. Ook hier vrij weinig bijzonders, geef je gegevens in en klaar. Je moet wel de wettelijke minimumleeftijd hebben om alcohol te mogen drinken in het land dat je opgeeft.

Een account aanmaken is zo gebeurd.

 

Stap 2 / Neem een biertje bij de hand

Nu komt het leukste gedeelte van de workshop. De beste manier om te ontdekken wat je met de app allemaal kan doen, is er een ijskoud biertje bijnemen. Wat je favoriet ook is, de app heeft een zeer ruim archief aan biersoorten. Je kan via de app bijhouden welke biertjes je allemaal al eens hebt uitgeprobeerd. Dat doe je door ‘in te checken’ bij dat bier. Je vindt biersoorten terug op twee manieren. Ofwel via de zoekfunctie, ofwel via de scanner. Daarmee kan je het naamplaatje van het flesje scannen. Als je ingecheckt bent bij een biersoort, kan je dit een rating op 5 geven, of zelfs vrienden taggen of een locatie toevoegen, al was het Facebook.

De app bevat een scanfunctie die bieren kan herkennen op basis van het naamplaatje.

 

Check in bij je favoriete biermerk om de wereld te laten zien dat je een goede smaak hebt.

Stap 3 / Hou het veilig

Nu je de basisfuncties van de app onder de knie hebt, kan je de rest van de app gaan ontdekken. In ‘Activiteit’ vind je een overzicht van de biersoorten die je hebt opgeslagen en de ‘badges’ die je daarvoor verdient hebt. Je leest het goed, de app beloont je voor bier te drinken! Via ‘Kaarten’ kan je cafés en restaurants terugvinden waar ze lokale biertjes serveren, zeker nuttig als je je op onbekend terrein begeeft. Het menu ‘Ontdek’ zal je wellicht het meest gebruiken. Bij ‘Populaire bieren’ en ‘Best beoordeelde bieren’ kan je de bieren vinden die door andere appgebruikers het best gesmaakt worden. Deze kan je sorteren op je locatie, maar bij algemeen vind je een overzicht van de best beoordeelde bieren wereldwijd. Hetzelfde kan je doen voor cafés en restaurants bij ‘Locaties’.

Tenslotte heeft de app enkele functies ingebouwd om te vermijden dat het zou aansporen tot overmatig alcoholgebruik. Check je jezelf in voor veel verschillende biersoorten op toch net iets te korte tijd? Dan stuurt de app je een verwittiging dat je het misschien toch best wat rustiger aandoet. Daarnaast is er een integratie met de app van Uber voorzien. Heb je een biertje te veel op om nog met de auto te rijden? Dan regel je vervoer naar huis via ‘Lift nodig’. Schol!

Ga op zoek naar nieuwe biersoorten, leuke locaties of boek je vervoer naar huis in het Ontdek menu.

 

Breid je kennis over bieren uit met Untappd.

 

 

Deze bieren worden door de Untappd-community het best beoordeeld. Terechte keuze?

 

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Welke antivirussoftware gebruik jij?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Bekijk het aanbod

Business