USB-stick veilig verwijderen WIndows 10

Met een USB-stick verplaats je makkelijk bestanden, maar behandel je ze verkeerd, dan kunnen bestanden onherstelbaar beschadigen. Zo verwijder je veilig een USB-stick uit je computer.

Advertentie

Voorkomen is beter dan genezen. Zomaar een USB-stick uit je computer trekken kan vervelende fouten opleveren. Wij laten in twee stappen zien hoe je deze onherstelbare schade voorkomt in Windows 10.

Hoe verwijder je veilig een USB stick?

Als je een USB-stick in je computer hebt steken en je wil deze veilig verwijderen, zoek je naar het icon Veilig hardware verwijderen (dat er – heel toepasselijk – uitziet als een USB-stick). Je vindt deze knop rechtsonder in beeld. Zie je het icoon niet? Klink dan op het pijltje omhoog, dan is de knop waarschijnlijk verborgen.

USB stick veilig verwijderen Windows 10
De functie opsporen.

Wanneer je op het icoon van de USB-stick klikt, wordt je gevraagd om de juiste stick te selecteren (voor het geval meerdere verwijderbare opslagmedia aangesloten zijn). Zodra je daar op hebt geklikt, krijg je de bevestiging dat je het apparaat veilig kunt verwijderen.

USB stick veilig verwijderen Windows 10
Veiligheid vanaf nu veilig verwijderen.

Gerelateerde artikelen

11 Microsoft Teams sneltoetsen die je veel tijd besparen

Ben jij ook een nieuwe gebruiker van Microsoft Teams? Deze sneltoetsen zal je elke dag gebruiken en besparen je heel wat nutteloze handelingen.

Chromebooks: the Good, the Bad and the Ugly

Het concept van een Chromebook spreekt enorm aan: een goedkope laptop met weinig rekenkracht die alsnog degelijke prestaties levert door al het zware werk in de cloud te laten gebeuren. Hoe fijn werkt het in de praktijk?

Cursus: Linux voor beginners

De besturingssystemen rond Linux lijken op het eerste zicht best overweldigend, waardoor veel mensen ze liever links laten liggen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here