Tips

Streaming kijktips van de redactie: Mei 2021

TechPulse kijktips van de redactie
Weet je niet meer wat kijken op Netflix, Amazon Prime, Disney+ of Streamz? Doe hier inspiratie op met onze maandelijkse kijktips.

Probleem: Je hebt alle laatste nieuwe releases op je favoriete streamingdienst al gezien en bent op zoek naar iets nieuws om te kijken. De redactie van TechPulse helpt je daar graag bij en deelt daarom maandelijks hun beste kijktips. Heb je een abonnement op Netflix, Streamz, Disney+, Amazon Prime Video, Apple TV+ of nog een andere streamingdienst, lees dan zeker even verder.

Wat streamen de redacteurs van TechPulse deze maand?

Marijn: Star Wars: The Bad Batch (Disney+) 

Vergis je niet: hoewel het cartoony uiterlijk een kinderlijke inhoud doet vermoeden, scoort The Bad Batch met zijn storytelling. Dat is niet moeilijk, als je weet dat The Mandalorian-producer Dave Filoni aan het roer staat. Hij bewees zich voordien met The Clone Wars, de spirituele voorganger van The Bad Batch. De knappe animaties getuigen over de grafische vooruitgang tegenover het eerste seizoen van The Clone Wars, ondertussen toch ook bijna 13 jaar oud. Filoni en co slagen er opnieuw in om op het eerste gezicht vlakke personages als clone troopers toch menselijke diepgang te geven. Wie al fan was van de hapklare storytelling van The Clone Wars, weet bij dezen wat gedaan. 

Jens: FC United (VRTNU) 

Een goede documentaire slaat je keihard in het gezicht om je wakker te schudden. Dat doel bereikt FC United. Want als je dacht dat racisme niet voorkomt in België, dan laat deze documentaire de pijnlijke realiteit zien. Profvoetballers uit de hogere en lagere reeksen getuigen over de vreselijke beledigingen die ze al vanaf hun jeugdjaren moeten doorstaan. Daarna onderzoekt de documentaire of dat racisme op en naast het veld geen kettingreactie is van een gebrek aan diversiteit in de hoogste regionen van het Belgische voetbal en de media. Zelfs als je niet zoveel met voetbal hebt, zet FC United je aan het denken. De drie afleveringen waren de voorbije weken op maandagavond te zien bij Canvas, maar je kan ze ook via VRTNU terugvinden.  

Sven: Sisyphus: The Myth (Netflix) 

Omdat ik het gevoel heb dat ik alle grote Engelstalige series op de verschillende streamingdiensten wel gezien heb, zoek ik het recent wat internationaler. Het Zuid-Koreaanse Sisyphus: The Myth is een van de series die mijn aandacht wist te trekken. De titel van de serie verwijst naar Sisyphos, een figuur uit de Griekse mythologie die als straf tot het einde van zijn dagen een rotsblok een berg op moet duwen. 

De serie focust op Han Tae-Sul, een techgenie die een sterrenstatus zoals Elon Musk geniet na het oprichten van zijn bedrijf, Quantum &  Time Company. Al snel ontmoet hij Gang Seo-Hae, die uit de toekomst blijkt te komen met de hulp van technologie die hij nog gaat ontwikkelen. Het gevolg zijn 16 aflevering van één uur waarin het duo er alles aan doet om een post-apocalyptische toekomst te voorkomen. Spannende actiemomenten worden afgewisseld met scenes die je de personages beter leren kennen, wat voor een aangename balans zorgt die nooit gaat vervelen. Aan te raden met Koreaanse audio en Engelse ondertitels.  

Wouter: Shtisel (Netflix) 

Shtisel is geen nieuwe reeks. Ze staat wel nog maar recent (sinds maart 2021) op Netflix. Het eerste seizoen verscheen al in 2013 en er wordt gewerkt aan een vierde seizoen. Deze spraakmakende reeks gaat over het leven van de Joods Orthodoxe familie Shtisel die in de wijk Ge’oela woont. Wie eens een inkijk wil in het leven van een streng Orthodoxe familie in Israël zal met Shtisel zeker zijn gading vinden. Gooi daar een portie fantastische humor op en je hebt ontspanning voor de hele avond. De reeks haalde al 8,6 op 10 op iMDB en telt momenteel alvast drie seizoenen. 

https://vimeo.com/105325576

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business