Tips

Streaming kijktips van de redactie: November 2022

TechPulse kijktips van de redactie
Weet je niet meer wat kijken op Netflix, Amazon Prime, Disney+ of Streamz? Doe hier inspiratie op met onze maandelijkse kijktips van de redactie.

Probleem: je hebt alle laatste nieuwe releases op je favoriete streamingdienst al gezien en bent op zoek naar iets nieuws om te kijken. De redactie van TechPulse helpt je daar graag bij en deelt daarom maandelijks zijn beste kijktips. Heb je een abonnement op Netflix, Streamz, Disney+, Amazon Prime Video, Apple TV+ of nog een andere streamingdienst? Lees dan zeker even verder in onze maandelijkse kijktips.

Onze kijktips voor november

Arthur: All Quiet on the Western Front (2022) op Netflix

Oorlogsfilms, het is een genre op zich. Dikwijls zien we er helden in terugkeren die bolstaan van het patriottisme en eigenhandig het tij van de oorlog kunnen doen keren. Niet hier. All Quiet volgt de Duitse, 17-jarige Paul Bäumer naar het Westerse Front aan het einde van de Eerste Wereldoorlog. Ook al is Duitsland aan de verliezende hand – dat voel je als je de film kijkt, – de eenheid van Paul moet blijven strijden. All Quiet on the Western Front is geen film voor gevoelige kijkers: nooit eerder presenteerde oorlog zich zo onverbloemd op het scherm.

Maxime: Jambers – Back to the 90’s op VTM GO

Paul Jambers is al decennia gekend als journalist en maker van straffe televisieprogramma’s. Hij begon in de jaren 90 taboes te doorbreken in zijn televisiereeks “Jambers”. Geen thema werd geschuwd: transgender personen, mannelijke strippers, compulsieve verzamelaars en zo voort. In de loop van de jaren zocht hij de mensen van toen meermaals op, om te waarnemen hoe het met hen ging. Nu doet hij dat nogmaals in “Jambers – Back to the 90’s”. Ook al heb je de originele Jambers-reeks niet gezien, blijft het fascinerend om terug te blikken op de eerder waargenomen levens van deze mensen. Jambers’ stoïcijnse, maar ontwapenende interviewstijl maakt het pakket compleet.

Je kan een fragment uit de reeks hier bekijken.

Jeffrey: Dated & Related op Netflix

Wie tegen een realitysoap kan, is gezegend met de komst van Dated & Related naar Netflix. De serie staat in het teken van verliefd worden en onderlinge spanningen tussen koppels. Precies zoals je zou verwachten van een realityserie dus. Dated & Related staat echter op zichzelf als we naar de uitwerking van de serie kijken: alles draait namelijk om broers en zussen die het avontuur samen aangaan, als ‘wingman’ en ‘wingwoman’. Zo staat een deelnemer er dus niet alleen voor, maar is het aan de broer of zus om opkomende vlammetjes om te zetten tot een laaiend vuur. Belangrijk, want er gaat maar één koppel met de prijs van 100.000 dollar naar huis. Welk koppel gaat als een vuurtje door de serie? Kijk, geniet en cringe.

Marijn: Andor op Disney+

Star Wars zonder Jedi en lightsabers, is dat niet ongelofelijk saai? Nee, integendeel. Andor voelt als een frisse wind. In de prequel op de (eveneens uitstekende) Stars Wars-film Rogue One ontdekken we hoe hoofdpersonage Cassian Andor betrokken raakt bij het begin van de Rebellion tegen het machtige Empire. Hoewel de scènes soms wat traag verlopen, zetten acteurs als Andy Serkis (Kino Loy) en Stellan Skarsgård (Luthen) acteerprestaties neer om kippenvel van te krijgen. Ook wie niet zo Star Wars-minded is, kunnen we Andor aanraden, al was het maar om de intriges en de bijzonder boeiende personages. Afleveringen 11 en 12 verschijnen op 16 en 23 november en vormen meteen al de seizoensfinale. 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business