Tips

Zo gebruik je Spotify als wekker

Spotify werken instellen
Handsome young man snoozing his alarm in the morning on a smart phone.
Niets is vreselijker dan op een maandagochtend uit je bed geknald te worden door een irritante ringtone die per ongeluk ook nog eens veel te luid door de slaapkamer schalt. Gelukkig kan het anders.

Ook al bieden iOS en Android wel wat zoetere ringtones: niets kan op tegen je favoriete nummer van het moment. Zo kan je bijna niet anders dan met het goede been uit bed stappen. We laten je zien hoe je dat doet op beide mobiele besturingssystemen.

In Android is een wekker met je favoriete muziek instellen net iets makkelijker dan in iOS.

Optie 1 / Muziek als wekker in Android

In Android is een wekker met je favoriete muziek instellen net iets makkelijker dan in iOS, dankzij het meer open karakter van het systeem. Open de app Klok en kies voor Alarm. Tik op het alarm waaraan je muziek wil toevoegen en vervolgens op Beltoon voor alarm. Afhankelijk van je smartphonemerk zal je daar al dan niet de optie zien staan om rechtstreeks met Spotify te verbinden en een nummer te kiezen. Zie je die optie niet, dan zal je voor Op dit apparaat moeten kiezen om een lokaal audiobestand te selecteren dat je eerst moet downloaden.

Met wat geluk kan je de Klok-app koppelen met Spotify. Zoniet, ga dan lokaal.

Optie 2 / Je favoriete nummer als wekker in iOS

In iOS (een meer gesloten platform) is het wat lastiger om het gewenste resultaat te bekomen. Zo kan de ingebouwde Klok-app geen koppeling leggen naar andere apps, zoals Spotify. Je kan het nummer wel als audiofile opslaan op je iPhone of iPad (eventueel via Garage Band). Als je een nieuw alarm instelt, kan je er via de optie Geluid naar zoeken. Daar zie je ook een link naar de Tone Store, mocht je daar ringtones aangekocht hebben. Ander lokale bestanden vind je onder het kopje Beltonen, altijd bovenaan de lijst.

Wijzig een alarm en kies voor Geluid.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Bekijk het aanbod

Business