Business, Wire

90% van organisaties niet in staat cyberdreiging te detecteren

Uit onderzoek van Palo Alto blijkt dat zowat 8 op de 10 managers aangeeft dat de veelheid aan security-oplossingen leidt tot blinde vlekken in de organisatie.

Groei van de cloud

Naarmate het cloudgebruik groeit, nemen de cyberdreigingen ook toe. Door het hybride werken is de cloudconsumptie gemiddeld met 25% gestegen. Organisaties van alle grootordes omarmen de cloud, maar hebben vaak veel moeite om de beveiliging ervan te automatiseren. Bovendien moeten DevOps teams in alle haast code ontwikkelen, waardoor securitybedrijven veel last hebben om bij te benen. Steeds meer organisaties willen applicatieontwikkelaars en beveiligingsprofessionals daarom nauwer met elkaar laten samenwerken. Daarom geeft 8 op de 10 (81%) managers aan de securitymedewerkers rechtstreeks in het DevOps-team te laten werken.

“Zowat 3 op de 4 organisaties lanceert nieuwe of verbeterde code op wekelijkse basis. Een kleine helft van de bedrijven (40%) doet dat zelfs dagelijks. We kunnen niet meer naast cloudsecurity kijken”, aldus Ankur Shah Senior Vice President, Prisma Cloud bij Palo Alto Networks. “Steeds meer bedrijven migreren naar de cloud. Een platformaanpak, waarbij applicaties worden beschermd van code tot cloud, is dus van essentieel belang”, gaat Ankur verder.

Securityplichten

Wanneer wordt gepolst naar de uitdagingen om de bedrijfsactiviteiten over te zetten naar de cloud, blijken managers het vaakst wakker te liggen van: een allesomvattende security, de naleving van de regelgeving en de technische complexiteit. Terwijl de meeste organisaties (78%) de verantwoordelijkheden voor cloudsecurity spreiden tussen de verschillende teams, geeft de helft (47%) van de leidinggevenden aan dat de meerderheid van de medewerkers geen idee heeft van zijn securityplichten.

Overvloed aan tools

Drie vierde van de ondervraagde managers weet bovendien zelf niet goed welke securitytools nodig zijn om de bedrijfsdoelstellingen te halen. De overvloed aan oplossingen wordt dan ook vaak als belangrijkste reden gegeven. Zowat 8 op de 10 respondenten (76%) geeft aan dat de veelheid aan security-instrumenten leidt tot blinde vlekken in de organisatie. Niet verwonderlijk kiest 80% van de managers dus liever voor een eengemaakte tool die de cloudaccounts en -diensten centraliseert.

Over het onderzoek

Het 2023 State of Cloud-Native Security onderzoek is in opdracht van Palo Alto Networks uitgevoerd tussen november en december 2022 bij 2.500 managers wereldwijd. Twee derde van de respondenten komt uit organisaties met een omzet boven 1 miljard dollar.

Download hier het rapport.

Over Palo Alto networks

Palo Alto Networks is ‘s werelds leider op het gebied van cyberbeveiliging. Wij innoveren om cyberbedreigingen te overtreffen, zodat organisaties technologie met vertrouwen kunnen omarmen. Wij leveren next-gen cybersecurity aan duizenden klanten wereldwijd, in alle sectoren. Onze best-in-class cyberbeveiligingsplatforms en -diensten worden ondersteund door toonaangevende informatie over bedreigingen en versterkt door ultramoderne automatisering. Of het nu gaat om het inzetten van onze producten om de Zero Trust Enterprise mogelijk te maken, het reageren op een beveiligingsincident of het aangaan van partnerschappen om betere beveiligingsresultaten te leveren via een partnerecosysteem van wereldklasse, wij zetten ons in om ervoor te zorgen dat elke dag veiliger is dan de vorige. Dat is wat ons tot de cyberbeveiligingspartner bij uitstek maakt.

Bij Palo Alto Networks zijn we toegewijd aan het samenbrengen van de allerbeste mensen in dienst van onze missie, dus we zijn er ook trots op de cybersecurity werkplek bij uitstek te zijn, erkend in Newsweek’s Most Loved Workplaces (2021), Comparably Best Companies for Diversity (2021) en HRC Best Places for LGBTQ Equality (2022). Ga voor meer informatie naar www.paloaltonetworks.com.


Dit is een ingezonden persbericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zie jij heil in de toekomst van VR?

  • Nee (55%, 127 Votes)
  • Ja (21%, 49 Votes)
  • Ja, ik heb ook een VR-bril (10%, 22 Votes)
  • Ja, ik wil een VR-bril kopen (8%, 18 Votes)
  • Nee, ik heb wel een VR-bril (6%, 13 Votes)

Aantal stemmen: 229

Laden ... Laden ...
Tenways CGO600 verkrijgbaar aan de laagste prijs ooit

Tenways CGO600 verkrijgbaar aan de laagste prijs ooit

Bekijk beschikbaarheid

Business