Wire

ESET lanceert all-in-one bescherming voor consumenten

ESET logo
© ESET
Vandaag is eenvoudige antivirussoftware onvoldoende!

ESET een wereldleider in cyberbeveiliging, lanceert zijn nieuwe, innovatieve en gestroomlijnde aanbod voor consumenten. Met meer dan 30 jaar ervaring in de markt verenigde ESET zijn breed inzetbare aanbod aan consumentenproducten en introduceert drie gloednieuwe klantgerichte abonnementsniveaus, die zowel brede als betrouwbare bescherming van het digitale leven bieden met nieuwe functies: Virtual Private Network (VPN), Identity Protection[2], en een browserprivacy- en beveiligingsextensie. Om te beantwoorden aan de vragen van klanten naar een all-in-one aanpak die eenvoudig en intuïtief gebruik van deze nieuwe functies mogelijk maakt, introduceert ESET een verbeterd ESET HOME, het complete beveiligingsbeheerplatform. Het is beschikbaar voor alle belangrijke besturingssystemen (Windows, macOS, Android en iOS) en biedt inzicht in thuisnetwerken en aangesloten slimme toestellen.

“ESET is verheugd zijn geavanceerde oplossingen voor consumenten te brengen. Het is meer dan alleen beveiliging: het is een complete set, ontworpen om onze klanten te beveiligen in de huidige digitale wereld. We streven ernaar technologische vooruitgang te bieden zonder de veiligheid in gevaar te brengen. Ons team heeft zijn expertise ingezet om een ​​sterke mix van AI, menselijk inzicht en cloudbescherming te creëren, waarmee een state-of-the-art verdediging wordt geboden tegen heel wat cyberdreigingen. Het nieuwe ESET HOME Security-abonnement biedt meerlaagse beveiliging, beschermt de privacy en houdt de toestellen en woningen van onze klanten veilig. Met ESET zijn ze meer dan beschermd; ze zijn in staat om veilig te verkennen, te connecteren en te bloeien”, zegt Mária Trnková, ESET’s Chief Marketing Officer.

Compleet platform voor beveiligingsbeheer

Onderzoek bij ESET-klanten laat zien dat de grote meerderheid van de ESET HOME-gebruikers zichzelf omschrijft als thuisbeheerder, die zorgt voor de digitale veiligheid van zijn familie. Ze zijn technisch onderlegd, maar willen niet veel tijd besteden aan het beheren van ESET-producten. Om aan die behoeften te beantwoorden, werden verbeteringen aan ESET HOME aangebracht. Nu is het complete platform voor beveiligingsbeheer een naadloos onderdeel van de gebruikerservaring. In deze versie gaan het beheren van toestellen, het online aankopen, het activeren en verlengen van abonnementen, het downloaden of upgraden van beveiligingsoplossingen en het inschakelen van krachtige functionaliteiten zoals identiteitsbescherming1, VPN-beveiliging, wachtwoordbeheer en meer, naadloos deel uitmaken van de bestaande gebruikersstromen.

Om de gebruikerservaring te verbeteren en het beheer van het platform te vereenvoudigen, werden meerdere interface-wijzigingen ingevoerd, zoals de introductie van onze algemene status voor bescherming. Gebruikers kunnen in één beeld het beschermingsniveau van hun familie zien. Dit combineert zowel de geldigheidsstatus van de licenties van een gebruiker met de beveiligingsstatus van toestellen die met het account verbonden zijn in drie categorieën: Beschermd, Aandacht Vereist en Beveiligingswaarschuwing.

Dit is bedoeld om klanten geavanceerde bescherming te bieden, terwijl er minimale interactie nodig is om het product te gebruiken. Dit nieuwe ecosysteem biedt ook zinvolle opties en functionaliteiten voor proactieve gebruikers die het willen beheren en personaliseren. ESET HOME is een eenvoudig te gebruiken webportaal en mobiele app die beschikbaar is zowel voor iOS als Android.

Nieuwe abonnementsniveaus en hun functies

Drie abonnementsniveaus worden voor dit nieuwe ecosysteem geïntroduceerd: ESET HOME Security Essential, ESET HOME Security Premium en ESET HOME Security Ultimate. Abonnementsniveaus bieden all-in-one bescherming, van het instapniveau tot het ultieme niveau, met bescherming van de complexe behoeften van gebruikers en hun families op het vlak van privacy en veiligheid in het digitale leven. ESET HOME Security-abonnementen zijn beschikbaar voor alle belangrijke besturingssystemen: Windows, macOS, Android en iOS.

ESET HOME Security Essential is het instapniveau met beveiligingsfuncties zoals verbeterde moderne endpoint-beveiliging en meerlaagse realtime bescherming en aanvullende tools die het de gebruiker mogelijk maken zich tegen verschillende bedreigingen te beschermen. Inbegrepen zijn de Safe Banking- en Safe Browsing-functies, ontworpen om de gevoelige gegevens van gebruikers te beschermen, en Network Inspector, een hulpmiddel voor diagnose dat informatie geeft over de veiligheid van de router van de gebruiker en van toestellen die op het netwerk aangesloten zijn. Nieuwe browserextensies bieden een verbetering van de browserprivacy en -beveiliging. Dit omvat opruimtools, zoals Browser Cleanup, waarmee cookies, geschiedenis en nog veel meer uit de browser, regelmatig of op aanvraag, opgeruimd worden.

Het middelste niveau, ESET HOME Security Premium, breidt het aanbod verder uit door toevoeging van andere beveiligingsfunctionaliteiten zoals een wachtwoordbeheerder, die wachtwoorden en persoonlijke gegevens van gebruikers beschermt en opslaat. Daarbij is een functie voor automatisch en nauwkeurig invullen van formulieren, zodat gebruikers tijd besparen bij het invullen van webformulieren. De Secure Data-functionaliteit vergroot de privacy en veiligheid met krachtige encryptie van bestanden en verwisselbare media, waardoor gegevensdiefstal wordt voorkomen in geval van verlies van een USB of laptop, en een veilige samenwerking en het delen van gegevens gegarandeerd wordt. ESET HOME Security Premium biedt de ESET LiveGuard-tool, een cloudgebaseerde bescherming, speciaal ontworpen om nog nooit geziene bedreigingen in te perken.

ESET HOME Security Ultimate is het meest geavanceerde niveau. Het biedt naadloos complexe all-in-one bescherming en introduceert gloednieuwe ESET-functies: Identity Protection1 en VPN. Deze functies worden aangevuld door de functionaliteiten van de browserextensie (Browser Privacy & Security), en zorgen ervoor dat het browsen van de gebruiker beschermd wordt. Bovendien verwijdert Metadata Cleanup metadata van geüploade afbeeldingen naar de browsers op Windows. Met het evalueren van Website-instellingen kunnen gebruikers de aan websites verleende machtigingen bekijken en wijzigen.

Online beveiligingsverbetering: introductie van de functie VPN en identiteitsbescherming

Met dit nieuwe aanbod introduceert ESET twee baanbrekende functies voor het versterken van de online veiligheid en privacy: VPN en Identiteitsbescherming.

VPN-functionaliteiten bieden gebruikers een vertrouwelijke internet-ervaring door een privénetwerk-verbinding te creëren die bescherming garandeert tijdens het gebruik van openbare Wi-Fi, en die met een streng no-logs-beleid het traceren moeilijker maakt. Het versleutelt de online activiteiten van gebruikers en maakt onbeperkte bandbreedtetoegang mogelijk voor geografisch beperkte inhoud, inclusief onbeperkte privétoegang tot websites in meer dan 60 landen. Dankzij deze functie hebben gebruikers veilig toegang tot de tv-programma’s en films van hun thuisland als ze reizen. Ze kunnen ook genieten van hun favoriete streamingdiensten vanuit verschillende plaatsen ter wereld. Er zijn nog meer functies beschikbaar via de VPN-service als die op desktops draait, waaronder DNS-lekbescherming, MAC-spoofing, proxy-gateway voor andere toestellen, firewall en split-tunneling.

De nieuwe functie Identity Protection1 scant actief op gecompromitteerde gebruikersidentiteiten en monitort gegevens ingevoerd door gebruikers, waarbij ze worden vergeleken met bekende online datalekken op het dark web. Gebruikers voeren de gegevens in die ze willen controleren, zoals e-mailaccounts of ID’s. Is er een match gevonden, dan wordt de gebruiker onmiddellijk geïnformeerd zodat snel actie ondernomen wordt tegen mogelijk misbruik van zijn persoonlijke gegevens.

Alle nieuwe functies weerspiegelen de vraag van klanten naar betere gegevens- en identiteitsbescherming, zoals blijkt uit de resultaten van recente onderzoeken, o.a. de 2022 Consumer Digital Life Protection Survey. Door VPN en Identiteitsbescherming1 op iOS toe te voegen, versterkt ESET zijn aanwezigheid op dit platform waar Wachtwoordbeheer en ESET HOME al aanwezig zijn.

Beveiligingsoplossingen afgestemd op toestellen

ESET HOME Security brengt de beveiliging van toestellen naar een nieuw niveau door naadloos een reeks stand-alone beveiligingsoplossingen voor toestellen te integreren, afgestemd op de beveiligingsbehoeften van klanten. Dit omvat ESET NOD32 Antivirus, ESET Mobile Security for Android, Parental Control for Android, en ESET Smart TV Security.


Dit artikel is geschreven door een van onze partners. Onze redactie is niet verantwoordelijk voor de inhoud.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business