Wire

ESET partner van KPN, Nederlandse telecommunicatie & IT-provider

ESET logo
© ESET
ESET en KPN werken samen om hun klanten te beschermen tegen ongewenste, kwaadaardige en frauduleuze inhoud.

ESET, een wereldwijd erkende leider in cyberbeveiliging, kondigt zijn strategische samenwerking aan met KPN, de toonaangevende telecommunicatie- en IT-aanbieder in Nederland. Voor zijn klanten introduceert KPN, door deze samenwerking, ESET NetProtect, een geavanceerde DNS-filteroplossing ontworpen om thuisnetwerken, inclusief IoT-toestellen, te beschermen tegen malware, phishing en ongewenste inhoud.

Voor KPN is de veiligheid van zijn klanten een ernstige zaak. In 2022 was 15% van de Nederlandse bevolking het slachtoffer van cybercriminaliteit, waarvan 50% online oplichtingen en financiële fraude, terwijl hacking door 20% van de ontvangers ervaren werd. Daarom werken KPN en ESET samen om hun klanten de beste oplossingen te bieden. Internetprovider KPN wil het verkeer op zijn netwerk en uiteindelijk zijn klanten beschermen door een veilige internetomgeving te creëren.

ESET NetProtect werkt door de DNS (Domain Name System) te filteren voor deze worden benaderd door toestellen die via routers op huishoudelijke connecties zijn aangesloten. Voor KPN-klanten worden de diensten moeiteloos met één klik geactiveerd, zodat automatische bescherming voor alle aangesloten toestellen gegarandeerd wordt.

Vandaag is dit is bijzonder handig omdat huishoudens zowel slimme als IoT-toestellen gebruiken die met traditionele beveiligingssoftware niet kunnen beveiligd worden en ESET NetProtect de bescherming biedt voor een ononderbroken ervaring. Voor toestellen waarop al bescherming geïnstalleerd is, werkt ESET NetProtect als een supplementaire beveiligingslaag voor het ecosysteem.

ESET NetProtect is een superschild om te voorkomen dat gevoelige informatie, zoals bankkaartgegevens, zou lekken via phishing- of oplichtingswebsites. DNS-filtering wordt gebruikt om soepele en betrouwbare bescherming te bieden. Een van de grootste voordelen van ESET NetProtect is zijn activering met één klik. Zo ontstaat een oplossing die eenvoudig te gebruiken is voor alle leeftijden en cyberkennisgroepen, zodat beveiliging nog meer toegankelijk wordt. Deze beveiligingslaag maakt het bovendien moeilijker voor nieuwe bedreigingen (zoals het gebruik van AI bij phishing, waardoor kwaadaardige berichten geloofwaardiger lijken en moeilijker met het blote oog te herkennen zijn) om de eindgebruiker te bereiken. Dit is vooral van belang voor ouders die hun kinderen, zonder toezicht, veilig online willen houden. De oplossing omvat eveneens een maandelijks overzicht van kwaadaardige sites en verijdelde cyberbedreigingen, alsook een malware- en phishingfilter en bescherming tegen mogelijk ongewenste inhoud.

Via het gebruiksvriendelijke beheerportaal kunnen eindgebruikers eenvoudig ESET NetProtect-instellingen configureren voor hun aangesloten toestellen, lijsten met toegestane en geblokkeerde domeinen beheren en beveiligingsrapporten genereren. Dit portaal biedt waardevolle inzichten in ESET’s beschermingsmechanismen. Al deze oplossingen werden ontwikkeld om toestellen gekoppeld aan telecom- en ISP-netwerken te beschermen en dit tegen heel wat bedreigingen.

Betrouwbare beveiliging, die gemakkelijk te gebruiken is, is een prioriteit. Deze wordt ondersteund door de lokale klantenservice en de uitgebreide bescherming die online bedreigingen een stap voor blijft. Dit is mogelijk door ESET’s buitengewone database met malwaredetecties, samengesteld dankzij zijn wereldwijde netwerk van onderzoeks- en ontwikkelingscentra.

Mária Trnková, Chief Marketing Officer bij ESET, legt uit: “Mensen en hun veiligheid hebben bij ESET de hoogste prioriteit. Nieuwe opkomende technologieën worden onmiskenbaar een integraal onderdeel van ons dagelijks leven, maar het dreigingslandschap loopt niet achter. De bedreigingen worden steeds performanter, wat nu nog belangrijker is dan voorheen, om gebruiksvriendelijke, betrouwbare oplossingen te bieden die onze bescherming kunnen garanderen. Met ESET NetProtect hebben we een dergelijke oplossing ontwikkeld en het verheugt ons dat we nu de klanten van KPN kunnen beschermen.”

Gijs Isbouts, VP van KPN Veilig, verduidelijkt: “Smart TV’s, slimme lampen of een slimme (energie)meter… we zijn steeds meer digitaal verbonden en het aantal slimme toestellen in onze woningen is enorm gestegen. Het is dus onze missie om ervoor te zorgen dat onze klanten zich online echt veilig voelen. Nieuwe tijden vragen nieuwe oplossingen, en dat is precies wat we hier samen met ESET aanpakken. Onze oplossing KPN Safe Network at Home, die wij samen met ESET aanbieden, stelt onze klanten in staat om thuis de controle te behouden over hun online veiligheid, zonder technisch onderlegd te moeten zijn. Dat je dit met slechts één muisklik kunt doen is gewoon fantastisch.”

Lees hier meer over ESET NetProtect.


Dit artikel is geschreven door een van onze partners. Onze redactie is niet verantwoordelijk voor de inhoud.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business