Wire

Drie nieuwe autotechnologieën waar je meer over wil weten

Lamp auto
© Unsplash/Jesse Collins
In de autowereld ontwikkelt de technologie zich in razend tempo. Dat is niet echt een verrassing. Niet alle veranderingen zijn direct super revolutionair.

Soms zijn het gewoon handige extraatjes die autorijden of parkeren iets makkelijker maken. Neem bijvoorbeeld parkeersensoren. Die zijn de afgelopen jaren flink verbeterd. Vroeger hadden auto’s alleen een ‘piepsysteem’ om aan te geven dat je dicht bij een object was. Nu vertelt de auto je ook hoe ver je precies van dat object af bent. En zo zijn er nog veel meer handige technologische ontwikkelingen. We hebben er drie uitgekozen waar we je in dit artikel graag wat meer over vertellen.

#1 – Duurzaamheid wordt belangrijker

We merken het niet direct tijdens het rijden, maar wel als we bij de benzinepomp staan. De afgelopen jaren zijn auto’s steeds duurzamer geworden. Dit draagt niet alleen bij aan het verminderen van de uitstoot van CO2, maar het scheelt ook in de portemonnee. Neem bijvoorbeeld de nieuwste Nissan Qashqai e-POWER, dit model is uitgerust met een elektromotor die tijdens het rijden wordt opgeladen door de benzinemotor. Dit resulteert niet alleen in brandstofbesparing, maar ook in verminderde uitstoot dankzij het slimme regeneratieve remsysteem.

#2 – Elektrisch rijden wordt de norm

Elektrisch rijden wordt steeds gangbaarder. Wat tot enkele jaren geleden nog uitzonderlijk was, is nu een alledaags gezicht op de weg. Deze verschuiving komt voort uit groeiend milieubewustzijn en de toenemende toegankelijkheid van elektrische auto’s voor de gemiddelde Nederlander. Dankzij betaalbare prijzen is elektrisch rijden nu ook binnen handbereik van huishoudens met een gemiddeld inkomen. Misschien niet altijd in een gloednieuw model, maar zeker wel in een occasion van enkele jaren oud. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een Nissan Qashqai occasion die grondig is gecontroleerd en waar je toch kunt profiteren van alle voordelen die Nissan te bieden heeft. Hoewel elektrisch rijden nog niet voor iedereen toegankelijk is, lijkt het slechts een kwestie van tijd voordat er steeds meer betaalbare modellen op de markt verschijnen.

#3 – Automatische versnellingsbak wordt populairder

Als we kijken naar auto’s met verbrandingsmotoren, valt op dat automatische versnellingsbakken steeds populairder worden. Bij elektrische auto’s is schakelen natuurlijk niet relevant, maar bij brandstofauto’s zien we een groeiende trend richting automaten. Hoewel meningen hierover uiteenlopen, blijkt de Nissan Qashqai automaat steeds geliefder te worden. Allereerst is het efficiënter, omdat de auto precies weet wanneer er moet worden geschakeld en onnodig hoge toeren worden vermeden. Bovendien zorgt het voor meer comfort en verkleint het de kans op versleten koppelingsplaten. Ook slaat de auto niet af, wat vooral tijdens koude wintermaanden een voordeel is. Kortom, er zijn genoeg redenen om te kiezen voor een automaat.


Dit artikel is geschreven door een van onze partners. Onze redactie is niet verantwoordelijk voor de inhoud.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business