Wire

Het belang van investeren in een goede website

© Onze partner
Tegenwoordig doen we vrijwel alles online. Je kunt je dus ook wel voorstellen dat het voor ondernemers ontzettend belangrijk is dat ze investeren in een goede website. Toch zien we dat dit in de praktijk lang niet altijd gebeurt.

Met name veel lokale ondernemingen kiezen ervoor te besparen op de kosten voor hun website, simpelweg omdat ze denken dat dit weinig tot geen invloed heeft op het aantal klanten dat ze hebben. Nou wij kunnen je vertellen dat dit dus absoluut niet het geval is! Ook voor een lokale ondernemer is het namelijk enorm belangrijk om te zorgen voor een mooie en vooral ook functionele website. De meeste mensen beginnen hun zoektocht namelijk online. Je kunt dus wel nagaan wat het effect is op het moment dat jij een website hebt die gedateerd is en eigenlijk niet goed meer werkt, waar je concurrent een website heeft die door een ringetje te halen is. Welke voordelen een goede website allemaal nog meer heeft, vertellen we je nu!

Een professionele uitstraling

Met een goede website straal je professionaliteit uit. Het is belangrijk dat je website er modern en verzorgd uitziet. Potentiële klanten worden namelijk sneller aangetrokken tot een bedrijf dat aandacht besteedt aan zijn online presentatie. Door te investeren in een goede website creëer je vertrouwen bij je bezoekers, wat de kans vergroot dat ze daadwerkelijk klant worden. Dit geldt dus ook voor jou als plaatselijke bakker, slager of misschien wel cafetaria. De eerste indruk die mensen online van je krijgen, speelt onbewust vaak een belangrijke rol in de uiteindelijke keuze die ze maken. Dus wil jij jouw bedrijfswebsite naar een hoger niveau tillen? Schakel dan een Drupal specialist in, die je website niet alleen in een nieuw jasje stopt, maar er ook voor zorgt dat alles op de juiste manier werkt.

Beter vindbaar in de zoekmachines

Een goede website helpt je ook om beter vindbaar te zijn in zoekmachines zoals Google. Door te optimaliseren voor zoekmachines, ook wel SEO genoemd, verbeter je de ranking van je website. Hierdoor kom je hoger in de zoekresultaten terecht en word je beter gevonden door potentiële klanten. SEO is een complex proces, maar met een goede website leg je wel de basis voor uiteindelijk goede posities, zodat mensen je weten te vinden op bepaalde zoektermen. Want laten we eerlijk zijn, hoe vaak kijk jij op de tweede pagina van de zoekresultaten in Google?

Betere gebruikerservaring

Uiteindelijk is het belangrijk ervoor te zorgen dat de gebruikerservaring op je website goed is. Bezoekers willen snel en gemakkelijk kunnen vinden wat ze nodig hebben. Lukt dit niet, dan zullen ze al vrij snel afhaken. Met een goed gestructureerde website en duidelijke navigatie maak je het je bezoekers bijvoorbeeld al een stuk makkelijker. Een goede website zorgt ervoor dat bezoekers langer op je website blijven en meer pagina’s bekijken. Je kunt dus wel nagaan wat voor effect dit uiteindelijk heeft op de rest. Je doet er daarom dus ook goed aan om direct vanaf het begin te investeren in een goede website, zodat je vanaf dag één de basis legt voor het binnenhalen van je klanten.


Dit artikel werd geschreven door een van onze partners en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business