Seagate Wireless Plus

De Seagate Wireless Plus is niet de meest compacte mobiele harde schijf, maar blinkt wel uit in snelheid en uitstekende draadloze functies.

Seagates Wireless Plus is niet het kleinste doosje van de hoop, maar de mooi afgewerkte grijze harde schijf heeft heel wat in haar mars. Seagate zet in op harde schijven met draadloze functionaliteit en dat zien we. Eerst en vooral werkt de Plus natuurlijk uitstekend als klassieke externe schijf. Met lees- en schrijfsnelheden van respectievelijk 120 MBps en 119 MBps moet het ding geen enkel ander toestel voor laten gaan. We testten de meegeleverde Seagatesoftware voor registratie van de schijf op twee Windows 10-systemen, zonder succes. Een ramp is dat niet: meer dan wat gratis software krijg je meestal toch niet.

De Wireless Plus komt pas echt tot z’n recht wanneer je hem uit de computer haalt. Dankzij de ingebouwde batterij blijft de schijf uren actief. De Wireless Plus zendt, zoals de naam suggereert, een eigen draadloos signaal uit. Voor je smartphone of computer ziet dat er uit zoals een gewoon draadloos netwerk, met de naam Seagate Wireless. Wanneer je ermee verbindt, kan je aan de inhoud van de schijf. Op mobiele toestellen stelt Seagate een uitstekende applicatie ter beschikking. Daarmee kan je door video’s, foto’s of gewoon de bestandslijst bladeren. De app maakt het eveneens mogelijk om de schijf te updaten, of een wachtwoord aan de draadloze connectiviteit toe te voegen. Dat laatste is een absolute aanrader, anders kan iedereen zomaar op je harde schijf.

Met de app kan je video’s en foto’s streamen en bekijken op je smartphone of tablet, maar ook op je tv wanneer je een Chromecast hebt. Dankzij DLNA kan ook je smart-tv aan de foto’s en video op de schijf. Ik zie de Wireless Plus echter vooral als ideale compagnon voor wie graag foto’s neemt met z’n smartphone op reis. Je kan instellen dat al je foto’s automatisch geback-upped worden naar de HDD, zodat je niet te vervangen beelden veilig staan, zelfs wanneer je nergens internet ter beschikking hebt.

  • Prijs: 169 euro
  • Pro: Snelle schijf; uitstekende draadloze functies; heel goede app
  • Contra: Duurder dan de concurrentie

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business