Toshiba Canvio AeroCast

De Canvio Aerocast biedt heel wat mogelijkheden, zeker voor fotografen dankzij de toevoeging van een SD-kaarlezer. Helaas laat de schijf nog enkele steken vallen.

Toshiba’s Canvio Aerocast doet in essentie hetzelfde als Seagates Wireless Pus, maar dan met een twist. Kijken we naar de vormgeving, dan heeft Seagate beslist de mooiere schijf. De zwarte Canvio ziet er niet bepaald inspirerend uit. Als externe harde schijf pur sang doet de Toshiba het goed, al zijn de lees- en schrijfsnelheden van 110 MBps zeker niet de besten van de test.

Draadloos verbind je rechtstreeks met de draadloze hotspot van de schijf, waarna je verder aan de instellingen kan prutsen. Zo is het net als bij de concurrentie mogelijk om de schijf aan je thuisnetwerk te koppelen. Toshiba voorziet je van een app voor je mobiele toestellen, maar hoewel die best goed werkt, verkiezen we de aanpak van Seagate. Op de Canvio ziet alles er net iets slordiger uit. De functionaliteit is echter gelijkaardig. Ook deze schijf ondersteunt Googles Chromecast, maar niet DLNA. DLNA is het protocol dat je smart tv toestaat om aan de multimediabestanden op de schijf te komen, maar dat lukt met de AeroCast dus niet.

Als puur draadloze schijf is de Canvio Aerocast goed, maar niet de beste. Toshiba voorziet zijn toestel echter van een SD-kaartsleuf, wat het ding plots een stuk interessanter maakt. Dankzij de sleuf is de Aerocast een goede compagnon voor de echte fotograaf. Je kan met een druk op de knop alle bestanden van de kaart naar de schijf kopiëren, of via de app instellen dat de back-up automatisch begint wanneer je de SD-kaart in de sleuf klikt. De SD-kaart wist niet automatisch, dat moet je achteraf nog zelf doen op je camera.

  • Prijs: 119 euro
  • Pro: Draadloze functionaliteit; SD-kaartsleuf om onderweg te back-uppen
  • Contra: Applicatie is eerder slordig, geen DLNA

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business