Verbatim Store ‘n’ Go

De Store 'n' Go van Verbatim is een standaard externe harde schijf zonder toeters en bellen, maar biedt wel degelijke prestaties en een erg zacht prijskaartje.

Verbatim had geen externe harde schijf ter beschikking met functionaliteit voor onderweg, maar het merk stuurde ons in de plaats de budgetvriendelijke Store ‘n’ Go. Dat die schijf veel kleiner en lichter is dan de andere inzendingen, hoeft niet te verbazen. Ze is niet buitengewoon sterk, heeft geen draadloze functionaliteit en geen batterij. Wat er overblijft, is een eenvoudige schijf in een niet-onaantrekkelijke behuizing.

Op de schijf vinden we een heleboel software, waar je via een handig welkomstscherm toegang toe krijgt. Echt revolutionair zijn die programma’s nooit. Nero BackItUp bijvoorbeeld kan je ook downloaden zonder een Verbatim-schijf te kopen. Software om de HDD te formatteren, lijkt ons eveneens overbodig: die functionaliteit zit standaard in Windows. Enkel VHD Info, een tooltje waarmee je snel kan zien wat voor bestanden er op je harde schijf staan, lijkt ons de moeite.

Géén van die stukken software zijn in onze ogen een reden om deze Store ‘n’ Go te kopen. De aantrekkelijkheid zit in de aankoopprijs: voor minder dan 80 euro wordt deze harde schijf de jouwe, en voor een externe HDD van één terabyte is dat een erg eerlijke prijs. Wat prestaties betreft, zit de inzending van Verbatim op hetzelfde niveau als de schijf van Seagate. 119 MBps schrijfsnelheid en 118 MBps leessnelheid.

  • Prijs: 79 euro
  • Pro: Snel; competitieve prijs
  • Contra: Geen extra functies

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business