Achtergrond

Verbeter je wifi: 6 budgetrouters onder 100 euro vergeleken

Slechte wifi in huis? In de meeste gevallen is een nieuwe, krachtigere router een oplossing. We gingen op zoek naar de beste routers voor minder dan 100 euro.

Een nieuwe router kopen is geen pretje, want hoe weet je nu exact wat een goed model is? Sommige modellen hebben antennes, andere niet, terwijl ze allemaal bliksemsnelle prestaties beloven. Lange antennes, korte antennes, maakt het uit? Eerder gaven we al enkele tips waar je op moet letten bij de aanschaf van een nieuwe router.

In deze vergelijkende test onderzochten we een zestal toppers in de budgetklasse, op zoek naar het meest interessante toestel dat je wifi-problemen in huis verleden tijd zou moeten maken. Een router hoeft immers niet noodzakelijk veel geld te kosten.

We testten de routers op vier verschillende locaties in huis om een goed oordeel te kunnen vellen. Alle tests werden uitgevoerd  op een HP Elitebook 1040 G1 met dual-band wifi ac-ondersteuning.

  • Dichtbij: 2 meter naast de router
  • Gemiddeld: 8 meter met één muur ertussen
  • Ver: 10 meter vogelvlucht over één verdieping
  • Buiten: 15 meter van het raam waar de router naast staat

Keuze van de redactie

Het testen van routers is niet bepaald een cadeau, omdat de resultaten voor iedereen verschillend kunnen zijn. Wat wij een topmodel vinden, kan net zo goed belabberd presteren bij jou, of omgekeerd.

Wanneer we alle resultaten goed analyseerden, kwamen we wel tot de conclusie dat de AVM FRITZ!Box 4020 met voorsprong het meeste waar voor je geld biedt, inclusief de meest constante prestaties over de hele test. Enig nadeel is het gebrek aan gigabitaansluitingen, wat hem nipt de das om doet. De D-Link DIR-859 is daarom onze keuze van de redactie. Hij weet voor een interessante prijs heel straffe prestaties af te leveren. Wie dus iets meer wil uitgeven, krijgt er een toptoestel voor in de plaats. KRap bij kas? Dan is de router van AVM de meest interessante keuze.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business