Een smartphone hoeft niet duur te zijn. Waar je vroeger in deze categorie 90 procent kans had op rommel, is dat nu verlaagd naar 20 procent. Goed uitkijken blijft wel de boodschap. We vergelijken 10 toestellen.


Een smartphone kiezen vandaag de dag is niet gemakkelijk. In de winkel heb je keuze uit meer dan 100 toestellen, en online vind je er nog veel meer. Welke moet je kiezen? En wat is je maximumbudget? Het ultieme overzicht van het jaar, gebundeld in één grote megatest, onderverdeeld in drie prijscategorieën.

Vandaag gaan we op zoek naar de beste smartphone met een prijskaartje onder 200 euro. Klik in de lijst hieronder op een smartphone voor meer informatie of download de pdf-versie van onze smartphonegids voor een uitgebreide vergelijking van specificaties en prestaties.


Wat zijn de beste budget-, midrange en premium smartphones van 2017?
Download onze smartphonegids en vergelijk de beste telefoons van het afgelopen jaar:


[whitepaper title=”Smartphonegids 2017: kies de telefoon die bij je past” thumb_url=”https://www.techpulse.be/wp-content/uploads/2017/12/smartphonegids_300.jpg” download_url=”https://www.pages02.net/minocmediaservices/download/20171214_techpulse_smartphones”]  [/whitepaper]


Keuze van de redactie

Waar je in het verleden regelmatig moest uitkijken naar slechte toestellen in deze prijsklasse, is het nu net omgekeerd. Je vindt nog tegenvallers, maar die zijn in de minderheid.

Na deze test was het een verhitte strijd tussen de Huawei P8 Lite 2017 en de Nokia 5, waarbij we die laatste uiteindelijk als ‘Beste Keuze’ hebben genomineerd. Het is vooral het design en de betere accuduur die de doorslag geeft. Als derde willen we ook graag de Motorola E4 Plus op het podium roepen omwille van zijn ongelooflijke accuduur. Het toestel weegt meer en is dikker dan de concurrentie, maar je kan er dikwijls tot drie dagen mee toekomen. Een absolute verrassing binnen deze prijsklasse.

10 smartphones onder 200 euro getest:


Gerelateerde artikelen

Archos Diamond Gamma review: opslagkampioen

De Archos Diamond Gamma verrast in het budgetsegment met een opslagcapaciteit van maar liefst 32 GB.

Huawei P8 Lite 2017 review: prima upgrade

Kan de Huawei P8 Lite 2017 tippen aan zijn originele versie, een van Huawei's populairste smartphones ooit? Wij namen de smartphone onder handen, en zagen dat het goed was.

Huawei Y7 review: volhouder

De Huawei Y7 is het ideale toestel voor mensen die autonomie hoog in het vaandel dragen.

Motorola Moto E4 Plus review: enorme batterij voor een prikje

Ben je op zoek naar een smartphone die eindeloos meegaat en weinig geld kost? De Lenovo Moto E4 Plus weet beide eisen perfect te combineren.

Nokia 3 review: zuiver Android

Een meer pure Android-ervaring zal je niet snel vinden in de budgetcategorie, maar daarvoor brengt de Nokia 3 wel enkele offers.

Nokia 5 review: haat-liefderelatie

De Nokia 5 geeft je waar voor je geld, maar je moet er wel enkele kleine frustraties voor bijnemen.

Samsung Galaxy J3 review: gestruikeld voor de meet

Zonde van het gebrek aan opslagruimte: vandaag verwachten we iets meer in deze prijscategorie.

Sony Xperia L1 review: grijze muis

De Xperia L1 van Sony is geen opvallend toestel, maar slaat de bal evenmin fataal mis.

Wiko UPulse review: afgeborsteld

De Wiko Upulse straalt klasse uit, wat we niet van elke budgettelefoon kunnen zeggen. Het design is echter het enige dat een waw-effect bij ons teweegbracht.

Wiko View review: 18:9-budgetsmartphone

Technische hoogstandjes van topsmartphones sijpelen langzaam door naar budgettoestellen. De Wiko View is de allereerste betaalbare smartphone met een 18:9-ratio.