Wie het allerbeste wil, moet heel wat geld uitgeven aan een smartphone. We hebben in totaal 19 toptoestellen verzameld om voor eens en voor altijd te bepalen: welke is de beste?

Advertentie

AdvertisementEen smartphone kiezen vandaag de dag is niet gemakkelijk. In de winkel heb je keuze uit meer dan 100 toestellen, en online vind je er nog veel meer. Welke moet je kiezen? En wat is je maximumbudget? Het ultieme overzicht van het jaar, gebundeld in één grote megatest, onderverdeeld in drie prijscategorieën.

Eerder gingen we al op zoek naar de beste budget– en midrange smartphones. Vandaag kijken we naar het premium segment: wat is de beste smartphone die je op dit moment kan kopen? Klik in de lijst hieronder op een smartphone voor meer informatie of download de pdf-versie van onze smartphonegids voor een uitgebreide vergelijking van specificaties en prestaties.


Wat zijn de beste budget-, midrange en premium smartphones van 2017?
Download onze smartphonegids en vergelijk de beste telefoons van het afgelopen jaar:

[whitepaper title=”Smartphonegids 2017: kies de telefoon die bij je past” thumb_url=”https://www.techpulse.be/wp-content/uploads/2017/12/smartphonegids_300.jpg” download_url=”https://www.pages02.net/minocmediaservices/download/20171214_techpulse_smartphones”]  [/whitepaper]


Keuze van de redactie

Na een bitsig gevecht moet de iPhone 8 Plus nipt de duimen leggen voor de Huawei Mate 10 Pro, voornamelijk dankzij het scherpere prijskaartje van die laatste. Een verdiende ‘Beste Keus’.

De strijd om de titel ‘Beste Koop’ is even bitsig omdat OnePlus, Archos en Motorola hevig met verschillende wapens strijden. OnePlus schrappen we als eerste omwille van de cameraprestaties. De Archos Diamond Omega is een verrassing van formaat, zelfs op cameravlak, maar de kleurvervorming in de schermrand is te storend. De Motorola Moto Z2 Play verdient de titel ‘Beste Koop’, met een uitzonderlijk goede camera gezien zijn prijskaartje en het leuke Moto Mod-systeem.

19 smartphones vanaf 400 euro getest:


Gerelateerde artikelen

Apple iPhone 8 review: creatief kleintje

De iPhone 8 verplettert iedereen in de prestatiebenchmarks. Enkel het design is stilaan oubollig.

Apple iPhone 8 Plus review: retro-design

Apple zet hoog in op augmented reality (AR), en daar kan je met de grote iPhone 8 Plus optimaal van profiteren.

Archos Diamond Omega review: OnePlus-concurrent

Wie aan Archos denkt, denkt aan budgettoestellen die niet altijd de spijker op de kop slaan. De Diamond Omega maakt daar komaf mee en daagt de OnePlus 5T uit als prijsbreker bij de toptoestellen.

Asus Zenfone 4 review: prima allrounder

De nieuwe smartphonetelg van Asus blinkt in geen enkel onderdeel uit boven zijn concurrentie, maar zal je ook nooit teleurstellen.

Asus Zenfone Zoom S review: nichetelefoon

Goed of slecht, maar niets daartussen. De Zenfone Zoom S blinkt uit door zijn ijzersterke batterij en camera, maar stelt teleur op andere gebieden.

BlackBerry KEYOne review: wederopstanding?

Voor het eerst in lang bracht BlackBerry een smartphone (met toetsenbordje!) op de markt. Een telefoon van extremen, zo blijkt, die vooral de zakelijke gebruiker zal aanspreken.

Honor 9 review: toptoestel aan afbraakprijs

Honor wil de plaats van OnePlus innemen als meest betaalbare premiummerk, en het slaagt daar erg goed in.

HTC U11 review: knijptelefoon

HTC gooit speciaal glas en een unieke knijpfunctie in de strijd om van de U11 een succes te maken.

Huawei Mate 10 Pro review: een smartphone van superlatieven

De Huawei Mate 10 Pro is zonder twijfel één van onze favoriete smartphones van het moment, al is ook deze klepper niet perfect.

Huawei P10 review: veilige vooruitgang

De Huawei P10 bouwt verder op de succesvolle P9 van vorig jaar en blijft bijzonder trouw aan zijn voorganger. We gingen uitgebreid met het nieuwe vlaggenschip aan de slag.

LG G6 review: geen toeters of bellen

LG probeert elk jaar op te vallen. Dit jaar is het tijd voor eenvoud, bezinning en stilte. Een briljante keuze die van de LG G6 een topsmartphone maakt.

LG V30 review: schipper mag ik overvaren ja of nee?

Moet ik dan veel geld betalen? Ja. De rest staat al lang aan de overkant, maar LG moet nog oversteken. Met alle troeven van de concurrentie en de bijhorende minpunten is de LG V30 een bijzonder beestje geworden.

Motorola Moto Z2 Play review: atletisch vermogen

Vergeleken met vorig jaar lijkt de Z2 Play een stap achterwaarts, maar dan met betere Moto Mods. Althans, dat lijkt zo, want in de praktijk is dit toestel een verrassing van jewelste.

Nokia 8 review: nieuwe uitdager

HMD Global positioneert Nokia opnieuw in het premium-segment, al kan het toestel niet wedijveren met de absolute toppers.

OnePlus 5T review: T staat voor te laat

Amper een half jaar na de lancering van de OnePlus 5 heeft het bedrijf al een opvolger klaar. De OnePlus 5T is de smartphone die de 5 had moeten zijn.

Samsung Galaxy Note 8 review: duur pennetje

Vorig jaar mocht Samsung met een knaller afsluiten, letterlijk. Dit jaar krijgt de Note een nieuwe kans om zich te bewijzen. Het resultaat is indrukwekkend, maar niet feilloos.

Samsung Galaxy S8 review: briljant juweel

De langverwachte Samsung Galaxy S8 is eindelijk beschikbaar. Veel hype, veel design, veel scherm en veel telefoon. Maar is de synergie tussen alles ook in orde?

Sony Xperia XZ1 review: verouderd vlaggenchip

Waar andere fabrikanten het laatste jaar alles ingezet hebben op een slankere lijn, blijft Sony vasthouden aan zijn verouderde design. De Xperia XZ1 is degelijk, maar daarmee is de kous ook af.

Sony Xperia XZ1 Compact review: snel baksteentje

Zoek je een toptoestel met een klein scherm? Dan is de Sony Xperia XZ1 Compact wat voor jou.