Achtergrond

Samengevat: De grootste datalekken van 2019

Je data is online niet langer veilig. We sommen de belangrijkste datalekken van 2019 op en leggen je uit wat je kan doen om jezelf te beschermen.

Datalekken verschenen in 2018 al continu in het nieuws en ook in 2019 is dat helaas niet anders. Van Facebook tot MyFitnessPal, van fotografiewebsites tot datingapps, zowat iedereen die het internet gebruikt is er al slachtoffer van geworden. Met wat geluk bleef dat allemaal zonder gevolgen, maar we raden je hoe dan ook aan om een password manager te downloaden en te gebruiken. Doe je dat niet, zorg er dan tenminste voor dat je wachtwoorden complex genoeg zijn en overweeg een apart wachtwoord voor elke site, zo wordt het bij een datalek moeilijker voor cybercriminelen om je paswoord op andere sites te gebruiken.

Wil je weten of je getroffen bent door een datalek, neem dan zeker eens een kijkje op HaveIBeenPwned, een website waarop je aan de hand van je e-mailadres kan zien of je ooit het slachtoffer bent geworden van een lek. Ook het Hasso-Plattner-instituut biedt zo’n tool aan, met een licht verschillende collectie data.

Alle datalekken van 2019 opgelijst

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business