Achtergrond

Resultaten TechPoll: WhatsApp populairste berichtenapp, maar voor hoelang nog?

Ondanks de vele heisa rond het nieuwe privacybeleid van WhatsApp, blijft de chatdienst van Facebook wel met afstand de populairste berichtenapp.

2021 is al een turbulent jaar geweest voor WhatsApp. Toen de berichtenapp in het begin van het jaar nieuwe gebruiksvoorwaarden aankondigde, schopte het bedrijf haar gebruikers harder tegen de schenen dan verwacht. Gebruikers waren misnoegd dat zij verplicht werden hun data te delen met Facebook, de eigenaar van WhatsApp. Velen vonden het zelfs tijd om van berichtenapp te veranderen. De tegenstand was zo groot dat WhatsApp zelfs besloot de nieuwe gebruiksvoorwaarden tijdelijk uit te stellen.

Hoewel de nieuwe gebruiksvoorwaarden maar weinig invloed hadden op Europese gebruikers, begonnen ook in onze contreien gebruikers WhatsApp de rug te keren. Berichtenapps zoals Signal en Telegram schoten plots omhoog in de Play Store en App Store. We waren dan ook benieuwd welke berichtenapp onze lezers nu verkiezen. 601 respondenten vulden de lezerspoll in.

WhatsApp blijft op de troon

Maar uit onze poll blijkt dat WhatsApp zich nog niet meteen grote zorgen hoeft te maken. 52% van de respondenten gaven WhatsApp te gebruiken als vaste berichtenapp. Daarmee laat WhatsApp de concurrentie nog altijd ver achter zich.

Welke app vormt de grootste potentiële bedreiging voor WhatsApp. Dat blijkt Signal te zijn, dat een aandeel van 19% procent in onze poll behaalde. Op de derde plaats staat Messenger. Als zusterapp hoeft WhatsApp de concurrentie van Messenger nu niet meteen te vrezen. Telegram moet het stellen met een aandeel van 8%, en heeft dus nog een flinke inhaalbeweging te maken. Dat geldt voor andere berichtenapplicaties zoals Google Messages, Discord, Band en iMessage, die niet boven de vijf procent uitkomen.

Gaat WhatsApp haar dominante positie kunnen behouden? We zijn erg benieuwd. Nu mogen de nieuwe gebruiksvoorwaarden wel uitgesteld zijn, het is geen publiek geheim dat Facebook haar verschillende applicaties dichter bij elkaar wil brengen.

Visuele voorstelling van de pollresultaten.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business