Achtergrond

4 belangrijke personeelstrends

Een modern bedrijf neemt niet meer hetzelfde personeel aan als tien jaar geleden. Ook de contracten die worden afgesloten, zijn drastisch veranderd.

 
Wanneer bedrijven op zoek zijn naar nieuw talent, moeten ze niet alleen de juiste persoon vinden voor de job. Firma’s moeten eveneens aan de noden en wensen van toekomstige personeelsleden voldoen. IT’ers zijn enorm in trek, waardoor talent met het juiste diploma eenvoudig een andere job vindt. Dat geeft hen extra macht wanneer ze hun contract bespreken. Welke trends vloeien hier uit voort?
 

1. Flexibiliteit

Zelfs wanneer je personeel niet van thuis uit laat werken, kan je voor extra flexibiliteit zorgen. Denk hierbij aan glijdende uren en de mogelijkheid om last-minute nog je vakantie te verlengen. Bovendien neemt de hoeveelheid bedrijven waar je van thuis uit kan werken toe, al zijn er maar weinig firma’s die hun werknemers consequent van thuis uit laten werken. Door regelmatig samen te werken, bevorder je immers de groepssfeer.
 

2. Soft skills

Als werknemer moet je in de eerste plaats de juiste technische vaardigheden hebben, maar steeds meer bedrijven zijn ook op zoek naar mensen met goede soft skills. Je moet in staat zijn om goed te communiceren en je moet een goede teamspeler zijn. Een diploma levert je een sollicitatiegesprek op, terwijl goede sociale vaardigheden je uiteindelijk de job opleveren.
 

3. Security

Mede dankzij de grote hoeveelheid cyberaanvallen, zijn security specialisten erg in trek. Hierdoor is er een nijpend te kort aan specialisten die de beveiliging van bedrijven onder handen kunnen nemen. Wie zich specialiseert verzekert zich van een goede job met erg veel doorgroeimogelijkheden.
 

4. Upskilling

Behalve naar flexibiliteit zijn werknemers eveneens op zoek naar mogelijkheden om bij te leren. Geef je personeel de kans om tijdens hun werknemer hun technologische vaardigheden te verbeteren en ze zullen niet zo snel van job veranderen. Bovendien trek je op deze manier veel beginnende talenten aan die hun eerste werkervaring willen opdoen én hun kennis willen verruimen.

businessmobielpersoneeltransformatietrends

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals