Nieuws

Google lanceert nieuwe Android- en Chromeproducten

Google heeft woensdag tijdens een ontbijtsessie met Android- en Chromebaas Sundar Pichai een aantal nieuwe producten aan de pers voorgesteld.

Google heeft woensdag tijdens een ontbijtsessie met Android- en Chromebaas Sundar Pichai een aantal nieuwe producten aan de pers voorgesteld.

Eindelijk was het moment aangebroken voor de lancering van een nieuwe Androidversie. Nog geen grote update naar Android 5.0 (Key Lime Pie), maar een kleine update naar Android 4.3 (Jelly Bean) waarin vooral prestatieverbeteringen centraal staan.

[related_article id=”158901″]

Bij een nieuwe Androidversie hoort natuurlijk ook een nieuw Nexus-toestel. Google heeft samen met Asus de Nexus 7-tablet opgefrist met meer pixels, beter geluid, een snellere processor en een 4G-uitvoering. We hebben de tablet meteen ook eens naast de iPad Mini gezet. 

Ook Google Play werd verder uitgebreid met een aparte winkel voor digitale schoolboeken en de toevoeging van Google Play games, een app à la Apple Game Center die het spelen van mobiele games socialer maakt en scores en spelvoortgang naar de cloud verhuist.

Maar Google hield de echte verrassing tot het einde, met de aankondiging van de Chromecast. Dat is een HDMI-dongle waarmee je eenvoudig content naar je televisie streamt vanaf je smartphone, tablet of laptop.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business