android smartphone ontgrendelen
Image: iStock

Google heeft woensdag tijdens een ontbijtsessie met Android- en Chromebaas Sundar Pichai een aantal nieuwe producten aan de pers voorgesteld.

Google heeft woensdag tijdens een ontbijtsessie met Android- en Chromebaas Sundar Pichai een aantal nieuwe producten aan de pers voorgesteld.

Eindelijk was het moment aangebroken voor de lancering van een nieuwe Androidversie. Nog geen grote update naar Android 5.0 (Key Lime Pie), maar een kleine update naar Android 4.3 (Jelly Bean) waarin vooral prestatieverbeteringen centraal staan.

[related_article id=”158901″]

Bij een nieuwe Androidversie hoort natuurlijk ook een nieuw Nexus-toestel. Google heeft samen met Asus de Nexus 7-tablet opgefrist met meer pixels, beter geluid, een snellere processor en een 4G-uitvoering. We hebben de tablet meteen ook eens naast de iPad Mini gezet. 

Ook Google Play werd verder uitgebreid met een aparte winkel voor digitale schoolboeken en de toevoeging van Google Play games, een app à la Apple Game Center die het spelen van mobiele games socialer maakt en scores en spelvoortgang naar de cloud verhuist.

Maar Google hield de echte verrassing tot het einde, met de aankondiging van de Chromecast. Dat is een HDMI-dongle waarmee je eenvoudig content naar je televisie streamt vanaf je smartphone, tablet of laptop.


Gerelateerde artikelen

Wat is er nieuw in Android 4.3 Jelly Bean

Google heeft woensdag de nieuwe versie van Android voorgesteld. Die smaakt nog altijd naar Jelly Bean en brengt vooral vernieuwing onder de motorkap.

Google en Asus vernieuwen Nexus 7 grondig

Googles eerste eigen merktablet krijgt zijn verwachte opknapbeurt, met meer pixels, beter geluid, een snellere processor, een 4G-uitvoering en, uiteraard, de nieuwe Android-versie 4.3.

Google waagt zich aan schoolboeken en sociale games

Google start binnenkort met de verkoop van digitale schoolboeken in Google Play en opent de deur van een nieuwe sociale gamingdienst voor Android die Xbox Live en PlayStation Network op de korrel neemt.

Google Chromecast: stream content naar je tv vanaf elk toestel

Google lanceert de Chromecast, een HDMI-dongle waarmee je eenvoudig content naar je televisie streamt vanaf je smartphone, tablet of laptop.

iPad Mini vs nieuwe Nexus 7 op papier

Google startte met de eerste Nexus 7 de kleine tabletrage, maar Apple kwam al snel langszij met de iPad Mini. Neemt de tweede Nexus 7 nu opnieuw een voorsprong in dit marktsegment?