Nieuws

Microsoft lanceert RTM-versie Windows 8.1

Microsoft heeft naar verluidt de RTM-versie van Windows 8.1 verstuurd naar fabrikanten. De officiële lancering is op 18 oktober gepland.

Microsoft heeft naar verluidt de RTM-versie van Windows 8.1 verstuurd naar fabrikanten. De officiële lancering is op 18 oktober gepland.

Microsoft-watcher en ZDNet-collega Mary Jo Foley heeft uit verschillende bronnen vernomen dat de RTM-versie (Release To Manufacturing) van Windows 8.1 op vrijdag 23 augustus naar fabrikanten werd verstuurd. Paul Thurrott van Windows SuperSite meldt via Twitter dat deze versie buildnummer 9600.16384.130821-1623 heeft gekregen.

[related_article id=”161452″]

Microsoft heeft het nieuws nog niet officieel bevestigd, maar liet eerder wel al weten dat de RTM-versie van Windows 8.1 gepland was voor eind augustus. Microsoft lijkt dus mooi op schema met de ontwikkeling van haar update voor Windows 8.

Het is voorlopig nog onduidelijk of Microsoft de RTM-versie van Windows 8.1 ook via TechNet en MSDN beschikbaar zal maken, zodat abonnees de update reeds voor de officiële lancering kunnen downloaden. Dit is in het verleden altijd zo geweest, maar volgens bronnen van Foley is Microsoft dat deze keer niet van plan.

Gebruikers en ontwikkelaars zullen dus hoogstwaarschijnlijk tot 18 oktober moeten wachten, voor ze met de officiële versie van Windows 8.1 aan de slag kunnen. Op die dag plant Microsoft de publieke lancering van de nieuwe Windows-versie.

Windows 8.1 brengt heel wat veranderingen die het besturingssysteem gebruiksvriendelijker moeten maken. Onder meer de terugkeer van de Start-knop en de mogelijkheid om onmiddellijk naar de desktop te booten, zijn functionaliteiten waar veel gebruikers naar vroegen. Wie dat wil, kan de veranderingen zelf reeds ontdekken in de publieke testversie van Windows 8.1.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business